back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την “ένταση της τουρκικής προκλητικότητας η οποία μας γεννά έντονο προβληματισμό, αγανάκτηση”, επισήμανε κατά την συνάντηση που είχε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επανέλαβε παράλληλα ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή καμία λύση δύο κρατών και ότι δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από την ουσία του πλαισίου, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί από τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μεταξύ άλλων, μίλησε για αδιανόητα προαπαιτούμενα εκ μέρους της Τουρκίας για να επανεκκινήσει ο διάλογος

Σοβαρές ελλείψεις στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών της Τουρκίας, διαπιστώνει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στην αναλυτική παρουσίασή της για τις προϋποθέσεις ένταξης της, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Κομισιόν διαπιστώνει σοβαρή οπισθοδρόμηση στις θεμελιώδεις ελευθερίες, τη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών και την απόδοση Δικαιοσύνης. Στην έκθεση μεταξύ άλλων, επισημαίνεται ότι σε περίπτωση ανανέωσης μονομερών ενεργειών ή προκλήσεων που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της, προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και των κρατών-μελών της. Αναφέρεται επίσης πως αναμένεται από την Τουρκία να δεσμευτεί κατηγορηματικά για σχέσεις καλής γειτονίας, διεθνείς συμφωνίες και ειρηνική επίλυση διαφορών με προσφυγή, εάν είναι απαραίτητο, στο Διεθνές Δικαστήριο».

Ανησυχία από την κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων. 3.739 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 356 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 1.094 τα κρούσματα σε παιδιά.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πως εκπέμπει μηνύματα εφησυχασμού και χαλαρότητας στους πολίτες, ενώ ερωτηθείς για το εάν πρέπει να ακυρωθούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου τόνισε πως «δεν έχει κανένα νόημα να τις ακυρώσουμε», απλώς να υπάρχει προσοχή και τήρηση των μέτρων απ’ όλους.

Ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν ξαναγίνει κυβέρνηση θα βελτιώσει τους όρους της Ελληνογαλλικής Αμυντικής Συμφωνίας, απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ενώ για το θέμα των δημοσκοπήσεων τόνισε πως η εξεταστική επιτροπή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει στην αμφισβήτηση των μετρήσεων της κοινής γνώμης, αλλά για να αναδειχθεί η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσα από τη λίστα Πέτσα.

«Ο κ. Τσίπρας μιλούσε πολλή ώρα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βρει κάτι να πει», το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου καλείται να αποφανθεί αν θα αναιρεθεί ή όχι η απόφαση με την οποία έπαυσε η ποινική δίωξη όλων των κατηγορουμένων για απιστία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος στην υπόθεση των δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προχώρησε στην άσκηση αναίρεσης στέλνοντας την υπόθεση στο Ποινικό Τμήμα το οποίο έχει τον τελευταίο λόγο.

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης για τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Η τσεχική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει αν οι συνεργάτες του προέδρου Μίλος Ζέμαν διέπραξαν κάποιο αδίκημα επειδή δεν ενημέρωσαν το κοινό ή τους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους ότι η κατάσταση της υγείας του δεν του επιτρέπει να ασκεί τα καθήκοντά του.

Ο προσωπάρχης του Ζέμαν, ο Βράτισλαβ Μίναρ, πιέζεται από τον απερχόμενο πρωθυπουργό Αντρέι Μπάμπις να παραιτηθεί με αφορμή τη μυστικότητα που τηρήθηκε για την ασθένεια του 77χρονου προέδρου, ο οποίος νοσηλεύεται στην εντατική από τις 10 Οκτωβρίου.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική, παροδικές νεφώσεις θα σημειωθούν κυρίως στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα