back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τσίπρας: “Μικροπολιτική” σκοπιμότητα από Μητσοτάκη στη διαχείριση της πανδημίας

Διαβάστε επίσης

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας καταλόγισε ο Α. Τσίπρας στο πλαίσιο τηλεοπτικής του εμφάνισης στον Άλφα, υποστηρίζοντας ότι εδώ και καιρό έχει εγκαταλείψει το δόγμα “ό,τι πουν οι ειδικοί” και πορεύεται με το ρίσκο πολιτικών αποφάσεων, δείχνοντας πως έχει “σφυρίξει τη λήξη της υγειονομικής κρίσης”.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη πως εκπέμπει μηνύματα εφησυχασμού και χαλαρότητας στους πολίτες, ενώ ερωτηθείς για το εάν πρέπει να ακυρωθούν οι παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου τόνισε πως “δεν έχει κανένα νόημα να τις ακυρώσουμε”, απλώς να υπάρχει προσοχή και τήρηση των μέτρων απ’ όλους.

Ο Α. Τσίπρας, αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και τα ζητήματα ακρίβειας, υπογράμμισε πως η κυβέρνηση δεν έχει καταλάβει τι έρχεται.

Στο πλαίσιο αυτό στηλίτευσε την στάση της Ν.Δ που αρνείται να προχωρήσει στην αύξηση του κατώτατου μισθού, εκτιμώντας πως ο λόγος είναι επειδή δεν θέλει να δυσαρεστήσει το λόμπι των εργοδοτών. “Μια στις τρεις οικογένειες δεν έχει να βγάλει το μήνα, οι αυξήσεις στο ρεύμα σημειώνουν ρεκόρ, το κύμα ανατιμήσεων μεγαλώνει και οι μισθοί είναι καθηλωμένοι” σημείωσε ο Α. Τσίπρας για να προσθέσει: “Δεν έχουν αντιληφθεί τι γίνεται. Δεν καταλαβαίνουν που πατάνε και που βρίσκονται, αυτό είναι το πρόβλημα”.

Ο Α. Τσίπρας στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ αν ξαναγίνει κυβέρνηση θα βελτιώσει τους όρους της Ελληνογαλλικής Αμυντικής Συμφωνίας, απέφυγε να σχολιάσει τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, ενώ για το θέμα των δημοσκοπήσεων τονισε πως η εξεταστική επιτροπή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στοχεύει στην αμφισβήτηση των μετρήσεων της κοινής γνώμης, αλλά για να αναδειχθεί η προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσα από τη λίστα Πέτσα.

Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα