back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίκαιρη ερώτηση Βαρουφάκη στον πρωθυπουργό για τον κατώτατο μισθό

Διαβάστε επίσης

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, με την οποία τον καλεί να προχωρήσει σε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού, κατέθεσε στη Βουλή, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Επικαλούμενος τη διαπίστωση ερευνητών στους οποίους απονεμήθηκε πρόσφατα το Νόμπελ Οικονομικών, ότι μια γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού δεν αυξάνει την ανεργία, ο κ.Βαρουφάκης χαρακτηρίζει επιβεβλημένη την αύξηση, ειδικά τώρα που η ακρίβεια πλήττει τους οικονομικά αδύναμους.

Αναλυτικά, η επίκαιρη ερώτηση, έχει ως εξής:

«Κύριε Πρωθυπουργέ,

Η ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού, ο οποίος είναι αντιστρόφως ανάλογος των εισοδημάτων ενός νοικοκυριού, αποτελεί την χαριστική βολή για την πλειοψηφία που πλήττεται για έντεκα χρόνια συστηματικά και βάναυσα από Μνημόνια και Πανδημία. Για να ανακουφιστούν από το νέο κύμα ακρίβειας οι πιο ευάλωτοι, το ΜέΡΑ25 σας είχαμε προτείνει, μεταξύ άλλων, την γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα (με αντίστοιχες φοροαπαλλαγές για τους μικρομεσαίους) καθώς και την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή των επιδομάτων.

Την περασμένη εβδομάδα, το Νόμπελ Οικονομικών απενεμήθη σε ερευνητές που κατέδειξαν ότι:

(α) Η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν πλήττει την απασχόληση, ιδίως στους κλάδους της εστίασης και εκείνους στους οποίους απασχολούνται οι νεότεροι εργαζόμενοι

(β) Τα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών οι οποίες έλαβαν υψηλότερα κοινωνικά επιδόματα έγιναν υγιέστεροι και παραγωγικότεροι ενήλικες.

Κε Πρωθυπουργέ,

Συνεχίζετε να αρνείστε την ανάγκη γενναίας αύξησης των κατώτατων μισθών και Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής των επιδομάτων, ακόμα και σήμερα που η ακρίβεια πνίγει την πλειοψηφία;
Αν ναι, πέραν της δέσμευσής σας να μην συγκρούεστε με τους ισχυρούς, με ποιο σκεπτικό αγνοείτε τις διαπιστώσεις των τριών οικονομολόγων που μόλις τιμήθηκαν με το Νόμπελ Οικονομικών;».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα