back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ε. Τομπατζόγλου: Προκλητική η απόφαση αποφυλάκισης του πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Πατέλη

Διαβάστε επίσης

 

Αίτηση αναίρεσης εξετάζει ο Άρειος Πάγος στην απόφαση αποφυλάκισης του Γιώργου Πατέλη, πυρηνάρχη Νίκαιας της Χρυσής Αυγής με εμπλοκή στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, έναν χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης. Ο εισαγγελέας Βασίλης Πλιώτας, μετά και το σάλο αντιδράσεων, ζήτησε να ενημερωθεί για τους λόγους που οδήγησαν το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών να λάβει την απόφαση για αποφυλάκιση με όρους του Πατέλη.

Νωρίτερα η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα στη δίκη της Χρυσής Αυγής, σε συνέντευξή της στον Αθήνα 984, είχε χαρακτηρίσει προκλητική, την προαναφερθείσα απόφαση.

«Είναι προκλητική σε πολλά επίπεδα, τόσο από πλευράς Δικαιοσύνης όσο και για τους συγγενείς των θυμάτων. Παράλληλα, συνιστά και απαξίωση της απόφασης του δικαστηρίου, ένα χρόνο πριν» δήλωσε η κυρία Ελευθερία Τομπατζόγλου στην εκπομπή ΝΤΑΜΕΣ και στις Ελευθερία Κουμάντου και Ελεωνόρα Ορφανίδου.

Τόνισε ότι «δεν είναι σύνηθες άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί για τέτοιου είδους αδικήματα να τυγχάνουν χορήγησης αναστολής και μάλιστα σε τόσο σύντομο διάστημα», εκτιμώντας πως «ανοίγει ο δρόμος συγκεκριμένα και μόνον για τους υπόλοιπους Χρυσαυγίτες κι όχι για άλλους κρατούμενους, απέναντι στους οποίους εξαντλείται κάθε αυστηρότητα».

Πρόσθεσε ότι δεν είναι κάτι καινούργιο η ευνοϊκή αντιμετώπιση των Χρυσαυγιτών από τη Δικαιοσύνη. «Από την αιτιολόγηση της εισαγγελικής πρότασης, που υιοθετήθηκε από την έδρα και για τις συγκεκριμένες περιστάσεις, καταλαβαίνουμε πόσο θετικά διακείμενοι ήταν οι συγκεκριμένοι δικαστές απέναντι των συγκεκριμένων κρατουμένων. Δεν μπορώ να σκεφθώ κάτι άλλο».

Σύμφωνα με την κυρία Τομπατζόγλου, «κάθε κρατούμενος μπορεί να επικαλεστεί οτιδήποτε κρίνει σκόπιμο ο συνήγορός του να πει, προκειμένου να πετύχει χορήγηση αναστολής, όπως πχ ψυχολογικά προβλήματα του ίδιου ή του παιδιού του.»

Και σημείωσε πως «στη συγκεκριμένη περίπτωση όσα υποστήριξε και επικαλέστηκε συνιστούν συνήθη προβλήματα, τα οποία εμφανίζονται στους περισσότερους από τους κρατούμενους με οικογένειες είτε λόγω έλλειψης της πατρικής ή μητρικής παρουσίας, είτε λόγω οικονομικών προβλημάτων, από την παραμονή μέλους της οικογένειας στη φυλακή».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «Ποτέ, ωστόσο, δεν εμφανίζεται τόσο επιεικής η ελληνική Δικαιοσύνη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα