back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Σε 3.739 ανέρχονται σημερα τα ημερησια κρούσματα κορονοιου στη χωρα ενώ καταγραφηκαν και 29 νέοι θάνατοι. 356 ασθενείς νοσηλευονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ

Υποχρεωτικά και με δική τους επιβάρυνση θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο (rapid ή μοριακό τεστ), οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας. Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, που εξειδικεύει τα μέτρα που προβλέπονται σε νόμο που τέθηκε σε ισχύ τον Σεπτέμβριο, καταργείται η δυνατότητα αυτοδιαγνωστικού ελέγχου self-test για τους εργαζόμενους. Το τεστ διενεργείται μία φορά την εβδομάδα και ισχύει για επτά ημέρες από την ημέρα διενέργειάς του.

Οι υγειονομικές αρχές στη Βρετανία παρακολουθούν στενά τη μετάλλαξη Delta Plus, η οποία προκαλεί έναν ολοένα αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων. Σύμφωνα με το BBC και τους Financial Times, το 6% των νέων κρουσμάτων που έχουν αναλυθεί γενετικά, οφείλονται στη νέα αυτή μετάλλαξη. Μεχρι στιγμής η εν λόγω μεταλλαξη δε φαινεται να διαφεύγει από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Εθνικό lockdown, από σήμερα στη Λετονία με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 8 το βράδυ έως τις 5 τα ξημερώματα, για τουλάχιστον 30 ημέρες, αναστολή λειτουργίας των περισσότερων καταστημάτων και απαγόρευση των συγκεντρώσεων ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους σε μια προσπάθεια περιορισμού των κρουσμάτων της πανδημίας. Σε αυτή την Ευρωπαϊκή χώρα έχει εμβολιαστεί μόλις του 50% του πληθυσμού που ανέρχεται στο 1,9 εκατομμύριο. Ο αριθμός των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες ανέρχεται σε 864 ανά 100.000 πολίτες -μία από τις υψηλότερες αναλογίες παγκοσμίως.

Στη Ρωσία η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τατιάνα Γκολίκοβα προέτρεψε το υπουργικό συμβούλιο να καθιερώσει ημέρες μη εργασίας για το διάστημα από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 7 Νοεμβρίου, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της COVID-19, καθώς καταγράφονται ρεκόρ μολύνσεων και θανάτων. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 1.015 θάνατοι που σχετίζονται με τον κορονοϊό, που είναι ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός θανάτων από την έναρξη της πανδημίας, καθώς και 33.740 νέες μολύνσεις .

Την ισχυρή αποφασιστικότητα Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου να συνεχίσουν τη συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ενισχύοντας την ειρήνη, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή, εκφράζουν οι τρεις χώρες στην Κοινή Διακήρυξη της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής. Στο επίκεντρο βρίσκεται η ενέργεια και η υπογραφή της συμφωνίας για τη δημιουργία διασύνδεσης ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ των δικτύων Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας.

Στην Κοινή Διακήρυξη υπάρχουν επίσης αναφορές και στις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας, με σαφές το μήνυμα προς την Άγκυρα να απέχει από μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο. Σε μία ώρα συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη στο Μ. Μαξίμου.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου αναφορικά με την υποψηφιότητα του ή μη στην προεδρία του ΚΙΝΑΛ. Στο μεταξύ, χρέη εκπροσώπου Τύπου μέχρι την εκλογή νέου Προέδρου στο κόμμα θα εκτελεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την αποκαλούμενη ” λίστα Πέτσα” που αφορά στα χρηματικά ποσά της ενημερωτικής καμπάνιας για την πανδημία. Διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του δημοσίου.

Την αναίρεση της απόφασης αποφυλάκισης για τον πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργο Πατέλη εξετάζει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλης Πλιώτας.

Σε ισχύ από σήμερα έως λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εθνική Οδό Αθηνών Θεσσαλονίκης, σε σημεία της Αττικής, σύμφωνα με την εταιρεία «Νέα Οδός». Οι ρυθμίσεις αφορούν συγκεκριμένα στην περιοχή της Βαρυμπόμπης, της Κηφισιάς, της Λυκόβρυσης και της Μεταμόρφωσης, με σκοπό την εκτέλεση εργασιών βαριάς συντήρησης. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας

Ο Δήμος Αθηναίων δημιουργεί υποδομές πρόσβασης για μαθητές με αναπηρία σε 257 σχολεία της Αθήνας.

Στη Γερμανία, οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού μεταξύ του Σοσιαλδημοκρατικού, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων θα ξεκινήσουν στο τέλος της εβδομάδας, δήλωσε η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Αναλένα Μπέρμποκ.

Απορρίπτει εν τω μεταξύ, την ψήφο στα 16 το 68% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel.

Και ο καιρός…

Αίθριος καιρός αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμοί Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα