back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας. Κλειστή η Β. Κωνσταντίνου και η Αρδηττού, λόγω της τελετής παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας, αυτήν την ώρα, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Ανάσχεση των οχημάτων επίσης στην κάθοδο της Β. Σοφίας, στην Καλλιρρόης και στον κόμβο των Αμπελοκήπων. Χαμηλές ταχύτητες και στην άνοδο της Αλεξάνδρας.

Διαβιβάστηκε στη Βουλή η δικογραφία για τα πολιτικά πρόσωπα στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για την αποκαλούμενη ” λίστα Πέτσα”. Διερευνώμενο αδίκημα αυτό της απιστίας εις βάρος του δημοσίου. Στη σχετική αναφορά γινόταν λόγος επίσης για κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ. Τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σε λίγη ώρα οι δηλώσεις των κ.κ. Μητσοτάκη, Αναστασιάδη και Αλ Σίσι, μετά τη συνάντησή τους στο πλαίσιο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου, με επίκεντρο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, τη Λιβύη ενόψει των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, στη Συρία και στον Λίβανο. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος. Επίσης παρουσία των τριών αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα Αποδήμων. Στις 7:00 το απόγευμα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη.

Νωρίτερα κατά τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ενημέρωσε τον Αλ Σίσι για τις πρόσφατες προκλητικές κινήσεις της Τουρκίας τονίζοντας τον αποσταθεροποιητικό ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την ετοιμότητα για διάλογο και επαναπροσέγγιση υπό την προϋπόθεση του σεβασμού της διεθνούς νομιμότητας, της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και της αποχής από προκλητικές ενέργειες.

Σοκαριστική ανατροπή στην υπόθεση του βιασμού της 8χρονης στη Ρόδο. Θεία του παιδιού ομολόγησε ότι η ίδια κακοποίησε το παιδί, προκειμένου να εκβιάσει την οικογένειά του.

Την ανάγκη να σπεύσουν οι νέοι να εμβολιαστούν ενάντια στον κορονοιό, επεσήμανε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι με τα ισχύοντα μέτρα αναμένεται σημαντική αύξηση των κρουσμάτων, λέγοντας ότι αν δεν ληφθούν νέα μέτρα μέσα στο Νοέμβριο θα φτάσουμε 5.000 κρούσματα ημερησίως.

“Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης”, ανακοίνωσε, μέσω του ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης. Ανέφερε επίσης ότι ένα κομμάτι του επιδόματος θα δοθεί ως προκαταβολή, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, σε αυτούς που είχαν πάρει επίδομα θέρμανσης πέρυσι.

Ξεκινά ο δεύτερος και τελευταίος για φέτος, γύρος της κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, άναψε το “πράσινο φως” στους φορείς του δημοσίου να ζητήσουν και να προτείνουν θέσεις μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται και οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Σε εξέλιξη έργα ύψους 4,5 εκ. ευρώ από τον δήμο Αθηναίων στα σχολεία της πόλης για την εύκολη πρόσβαση μαθητών με αναπηρία. Το σχέδιο βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέμβασης 257 σχολικές μονάδες και στα 7 δημοτικά διαμερίσματα θα αποκτήσουν ράμπες και WC, κατάλληλα για άτομα με αναπηρία. Σε σχολικά συγκροτήματα που, βάσει μελέτης, δεν είναι δυνατή η τοποθέτηση ειδικών ραμπών, θα κατασκευαστούν 131 ηλεκτροκίνητα αναβατόρια, ανελκυστήρες και φορητές κινητές ράμπες. Η αρχή έγινε από το 2ο Ειδικό Δημοτικό και 2ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αθηνών επί της οδού Αριστάρχου, καθώς και το 113ο Νηπιαγωγείο της Αθήνας στην οδό Ταϋγέτου. “Δέσμευσή μας είναι ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μεθοδικά για μία πόλη χωρίς διακρίσεις και κοινωνικούς αποκλεισμούς, με ισότιμη μεταχείριση όλων των πολιτών της”, τονίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Οριστικά κεκλεισμένων των θυρών θα διεξαχθεί το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Η έφεση που είχαν καταθέσει οι «ερυθρόλευκοι» απορρίφθηκε και θα ισχύσει κανονικά η τιμωρία τους για τα συμβάντα στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα