back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι μετά τη νέα ισχυρή σεισμική δόνηση 6,1ενός βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 08:32 το πρωί με επίκεντρο τον υποθαλάσσιο χώρο σε απόσταση 156 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά της Καρπάθου. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου το εστιακό βάθος είναι στα 66 χιλιόμετρα.

Είναι σεισμός βάθους, δεν είναι σεισμός που θα δημιουργήσει προβλήματα. Δεν περιμένουμε να επηρεάσει τα ρήγματα που έχουν ενεργοποιηθεί γιατί είναι πολύ μακριά από αυτά.” δήλωσε στην ΕΡΤ ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ήταν ένας ισχυρότατος σεισμός, ωστόσο λόγω του μεγάλου εστιακού βάθος δεν αναμένεται να δώσει μετασεισμούς εξήγησε μέσω του ΣΚΑΙ και ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Είναι πιθανό να υπάρχουν και άλλα συμβάντα, άλλα όχι επικίνδυνα κατέληξε ενώ ανέφερε ότι σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό κέντρο ο σεισμός ήταν της κλίμακας των 6,3 Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ τρία λεπτά μετά το σεισμό στον ελλαδικό χώρο σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο Κάιρο και σε άλλες πόλεις της Αιγύπτου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλείται το Ρόιτερς και καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Δεν υπάρχουν μεχρι στιγμής άλλες πληροφορίες.

Οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό, καθώς και οι εξελίξεις στη Λιβύη ενόψει των εκλογών της 24ης Δεκεμβρίου, στη Συρία και στον Λίβανο, αναμένεται να βρεθούν, σε μία ώρα, στο επίκεντρο της 9ης Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Αιγύπτου-Κύπρου.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη έχουν προγραμματιστεί για τη μία μετα το μεσημέρι. Οι τρεις ηγέτες αναμένεται να υιοθετήσουν Κοινή Διακήρυξη που θα σηματοδοτεί τις κοινές τους αντιλήψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ευρύ φάσμα συνεργασίας των τριών χωρών, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και του περιβάλλοντος, ενώ παρουσία των τριών ηγετών αναμένεται να υπογραφεί από τους αρμόδιους υπουργούς Μνημόνιο Συνεργασίας για τη διασύνδεση των ηλεκτρικών δικτύων των τριών χωρών, καθώς και για τη συνεργασία σε θέματα Αποδήμων

Συνάντηση του Πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αλ Σίσι, ενώ στις επτά το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Σε επιδημία των ανεμβολίαστων εξελίσσεται το τέταρτο κύμα της πανδημίας ενώ νέοι άνθρωποι πεθαίνουν λόγω των επιπλοκών της Covid-19.

Ακόμη ένας 46χρονος στην Ξάνθη έχασε τη ζωή του πριν από λίγες ώρες. Χθες κατέληξαν ένας άνδρας 32 ετών στα Καλάβρυτα, μία γυναίκα 34 ετών από τα Τρίκαλα και ένας 49χρονος στο Ηράκλειο. Και οι τρεις ήταν ανεμβολίαστοι.

Τα παιδιά μεταδίδουν τον ιό και αποτελούν “ρεζερβουάρ” για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων για αυτό και είναι σημαντικό να εμβολιαστούν, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αναφορικά με την ανοσία, η κ. Θεοδωρίδου ανέφερε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί ακολούθως έχουν καλύτερη ανοσοαπόκριση.

Η κοινωνία δεν θα ξανακλείσει, υπογράμμισε χθες το βράδυ και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση που οργάνωσε ο Economist στην Αθήνα, με θέμα την υπογεννητικότητα. Χαρακτήρισε σεβαστή την επιλογή κάποιου να μην εμβολιαστεί, ωστόσο επεσήμανε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να μείνει πίσω.

24ωρη απεργία και συγκέντρωση σε λίγη ώρα, στην οδό Χαλκοκονδύλη έχει εξαγγείλει ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Προθεσμία ακόμη δέκα ημέρες έχουν στην διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τροποποιητική δήλωση του Ε9, προκειμένου να σβηστούν τυχόν λανθασμένες χρεώσεις στον ΕΝΦΙΑ και να υπολογιστεί ξανά ο φόρος που πρέπει να πληρωθεί έως τις 29 Οκτωβρίου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα ως τη μία μετά το μεσημέρι, λόγω της τελετή παράδοσης – παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Κλείνουν στις 12 το μεσημέρι για μια ώρα η βασιλέως Κωνσταντίνου και η Αρδηττού. Αναλυτικά τα μέτρα στην ιστοσελίδα μας 3w.athina984.gr.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα ως και την Πέμπτη στα διόδια Αφιδνών, για την εκτέλεση εργασιών.
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία «Νέα Οδός» έως τις πέντε το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εναλλάξ αποκλεισμός δύο κεντρικών λωρίδων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛ ακόμα και αν ο Γιώργος Παπανδρέου αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα στην κούρσα διαδοχής της Φώφης Γεννηματά, ξεκαθάρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Παύλος Χρηστίδης. «Εγώ βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω ιδέες και απόψεις. Άρα, είναι αυτονόητο ότι αυτές τις ιδέες και τις απόψεις θα τις υπερασπιστώ και εγώ», τόνισε.

Τούρκοι εισαγγελείς διέταξαν τη σύλληψη 158 πρώην σπουδαστών στρατιωτικών σχολών και εν ενεργεία στρατιωτικών για σχέσεις με τον Γκιουλέν.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει εως 22 βαθμούς Κελσίου. 17 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα