back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Μετωπική» Μητσοτάκη – Τσίπρα για πανδημία: «Διγλωσσία ΣΥΡΙΖΑ για τον εμβολιασμό» – «Η κυβέρνηση σφύριξε τη λήξη της πανδημίας»

Διαβάστε επίσης

Για αυθαίρετες συγκρίσεις, ψεύτικα συμπεράσματα και μίζερες καταγγελίες κατηγόρησε ο πρωθυπουργός τον Αλέξη Τσίπρα, προσθέτοντας ότι στην τοποθέτηση του κ. Τσίπρα δεν υπάρχει κάποια σοβαρή πρόταση με τεκμηριωμένες λύσεις για το πρόβλημα της πανδημίας.

«Η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν, η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη» επανέλαβε ο πρωθυπουργός, διαψεύδοντας ότι στην χώρα μας υπάρχει υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω Covid.

«Που το είδατε ότι η κυβέρνηση έχει σφυρίξει τη λήξη στον πόλεμο κατά της πανδημίας;» είπε απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να προτάσσει την πανδημία ως τη μεγαλύτερη υγειονομική πρόκληση.

Εξαπέλυσε τέλος επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονόμευσε την εμβολιαστική προσπάθεια, πατώντας σε δύο βάρκες, επικαλούμενος τον Παύλο Πολάκη ως πρωτεργάτη του αντιεμβολιαστικού κινήμτος που εμβολιάστηκε με το ζόρι, όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντα του ως γιατρός.

«Οι αντιεμβολιαστικές φωνές στον κόσμο προέρχονταν είτε από τα άκρα δεξιά είτε από άκρα αριστερά, εσείς επιτρέψατε μέσα στο ίδιο το κόμμα να υπάρξει διγλωσσία, που υπονόμευσε το αρραγές μέτωπο υπέρ του εμβολιασμού» είπε ο πρωθυπουργός, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το κάθε ναι της κυβέρνησης ακολουθούσε ένα όχι της αντιπολίτευσης.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για συνειδητή απάθεια απέναντι στην πανδημία, άσκησε στην πρωτολογία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, καλώντας τον πρωθυπουργό να αναλάβει τις ευθύνες του, γιατί – όπως είπε – η χώρα δεν κυβερνάται με προσομοίωση και δεν είναι κοινωνικό πείραμα οι ζωές 11 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτησή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ.Τσίπρας, επισήμανε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει να κρύβει τους θανάτους κάτω από το χαλί, επενδύοντας στην «ομερτά» των ΜΜΕ και στη συνήθεια της απώλειας.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε από μόνη της να σφυρίξει τη λήξη της πανδημίας και να δημιουργήσει ένα κλίμα χαλαρότητας απέναντι στον κίνδυνο, όταν από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε ότι αφορά τα θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού, ενώ κάθε εβδομάδα χάνονται περίπου 300 συνάνθρωποί μας», ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Για την εμβολιαστική κάλυψη, παρατήρησε ότι είμαστε τελευταίοι ανάμεσα στις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με όρους επικοινωνίας και πολιτικής σκοπιμότητας αφήνοντας την χώρα να πορεύεται στα τυφλά».

Ο κ. Τσίπρας, αφού αναφέρθηκε στο παράδοξο η χώρα μας να έχει δικηγόρο υπουργό Υγείας και γιατρό υπουργό Δικαιοσύνης, απέδωσε την απόφαση του πρωθυπουργού να τοποθετήσει τον κ. Πλεύρη στο υπουργείο Υγείας, στην προσπάθειά του να κλείσει το μάτι στους αντιεμβολιαστές. «Και αντί να απομονώσετε τους αντιεμβολιαστές, μοιράζετε και χρήματα σε κανάλια τους που θεωρούν το εμβόλιο απάτη και μασονική σκευωρία», είπε χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για θράσος, αλαζονεία και ασυνάρτητες κατηγορίες συλλήβδην σε βάρος της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε στη δευτερολογία του τον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής. Χρησιμοποιώντας εξαιρετικά υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επέκρινε με δριμύτητα «την απόφαση του πρωθυπουργού,να αξιοποιήσει την πανδημία για να έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης και να φτιάξει καθεστώς στην ενημέρωση», κάτι που – όπως είπε- κάνει τον κ. Κούρτς να φαντάζει μαθητούδι δίπλα του.

«Χρηματοδοτήσατε τους ψεκασμένους να κάνουν καμπάνια κατά του εμβολιασμού και μετά σας φταίει η αντιπολίτευση», σχολίασε ο κ. Τσίπρας, επικαλούμενος την περίπτωση του “Βεργίνα TV”, του καναλιού που έχει ως ιδιοκτήτη τον κουμπάρο του Άδωνι Γεωργιάδη και στο οποίο υπάρχουν εκπομπές που ισχυρίζονται ότι πίσω από το εμβόλιο είναι ο Σόρος και ο Γκέιτς.

Ο κ. Τσίπρας, αφού χαρακτήρισε ανεύθυνο τον πρωθυπουργό, κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην αποδέχονται τη λογική της χαλαρότητας.

Να συμφωνήσουν τα κόμματα σε μια ουδέτερη πρόταση χωρίς υπονοούμενα προς κάποιο κόμμα, προκειμένου να ερευνηθεί από την εξεταστική επιτροπή η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων από το 2015 έως και το 2021 κάλεσε τους αρχηγούς των κομμάτων ο πρωθυπουργός στην δευτερολογία του, απαντώντας στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή. Ο κ Μητσοτάκης ζήτησε να συσταθεί μια εξεταστική, με ένα σκεπτικό χωρίς αιχμές και να ερευνηθεί από κοινού το αντικείμενο αυτό, που θα είναι και κατάκτηση για το κοινοβουλευτικό σύστημα.

Κλείνοντας αναφερόμενος στην εμβολιαστική προσπάθεια, επεσήμανε ότι υπάρχει και η ατομική ευθύνη και πως ο ίδιος δεν έχε την δυνατότητα να υποχρεώσει τους Έλληνες να εμβολιαστούν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα επεκτείνει περαιτέρω τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα