back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πέθανε ο Κόλιν Πάουελ από επιπλοκές του κορονοϊού

Διαβάστε επίσης

Την τελευταία του πνοή άφησε νικημένος από τον κορονοϊό,  ο στρατηγός Κόλιν Πάουελ, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ υπό τον πρόεδρο Τζορτζ Γ. Μπους και πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Χάσαμε ένα σύζυγο, έναν πατέρα, έναν παππού σπουδαίο και στοργικό, και έναν μεγάλο Αμερικανό», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η οικογένειά του.

Η οικογένειά του πρόσθεσε ότι ο Πάουελ ήταν πλήρως εμβολιασμένος ενώ ευχαρίστησε το ιατρικό προσωπικό στο Εθνικό Ιατρικό Κέντρο Γουόλτερ Ριντ για τη φροντίδα που του πρόσφερε.

Ο Πάουελ ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, προτού γίνει επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στην κυβέρνηση του Μπους. Ήταν 84 ετών.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουόκερ Μπους απέτισε σήμερα φόρο τιμής στον Κόλιν Πάουελ, υπογραμμίζοντας ότι ήταν «ένας σπουδαίος υπηρέτης του κράτους».

«Πολλοί πρόεδροι βασίστηκαν στην κρίση και την εμπειρία του στρατηγού Πάουελ», σημείωσε ο πρώην Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση. «Ήταν ιδιαίτερα σεβαστός στη χώρα και στο εξωτερικό», πρόσθεσε.

«Ο κόσμος έχασε έναν από τους σπουδαιότερους άνδρες του», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην πρωτεύουσα της Γεωργίας. «Έχασα έναν μεγάλο φίλο και έναν μέντορα», πρόσθεσε.

Ο Πάουελ «ήταν ένας αξιοσέβαστος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο… Θα είναι αδύνατο να αντικατασταθεί», εκτίμησε ο Όστιν, ο πρώτος Αφροαμερικανός που έγινε υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα