back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ανάρτηση Γ. Παπανδρέου: Αφετηρία νέων αγώνων η σημερινή επέτειος

Διαβάστε επίσης

Θολό παραμένει το τοπίο στο ΚΙΝΑΛ καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου ως προς το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής ενώ παράλληλα επισημαίνεται από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού η ανάγκη ενότητας με ρόλο εγγυητή καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου.

Εν τω μεταξύ, με μια ανάρτηση στο twitter σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου την επέτειο της νίκης του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981:

«18 Οκτώβρη 1981

Ημέρα νίκης του Ελληνικού λαού και της Δημοκρατίας».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ενεργός πολιτικός είναι ενεργό στέλεχος στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα προκαθορίσω τις προθέσεις του ούτε πρόκειται να προχωρήσω σε ερμηνείες χωρίς να υπάρχουν σαφείς διατυπώσεις και σεβόμενος τη θεσμική μου ιδιότητα να διαφυλάξω την εκλογική διαδικασία. Την Πέμπτη κλείνουν οι υπογραφές συνεπώς τις επόμενες μέρες θα έχουμε εικόνα», δήλωσε ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο με την Κατερίνα Παπαβασιλείου με αφορμή και την ανάρτηση του πρώην πρωθυπουργού με την οποία αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά σχετικά με τις προθέσεις του.

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει τη βολιδοσκόπηση των άλλων υποψηφίων. Νωρίτερα το μεσημέρι επικοινωνία είχε με το Βασίλη Κεγκέρογλου, τον μόνο εκ των υποψηφίων ο οποίος έχει εμμέσως αφήσει να εννοηθεί επαναδιατύπωση της θέσης του σε περίπτωση καθόδου του πρώην πρωθυπουργού στην εσωκομματική κούρσα.

Ο κ. Κεγκέρογλου φέρεται να δηλώνει ότι “όπως άλλαξαν τα δεδομένα μετά την αποχώρηση για λόγους υγείας της Γεννηματά έτσι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου αλλάζει ξανά τα δεδομένα”.

Αμετακίνητοι ως προς το θέμα της υποψηφιότητας εμφανίζονται οι Α. Λοβέρδος, Ν. Ανδρουλάκης, Π. Γερουλάνος. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Χ. Καστανίδης ενώ συνεχίζει τη συλλογή υπογραφών και ο Π. Χρηστίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπανδρέου είχε επικοινωνία το μεσημέρι με τον Νίκο Ανδρουλάκη. Εκκρεμεί συνάντηση του πρώην πρωθυπουργού και με τον κ. Λοβέρδο με τον οποίο είχε ήδη -κατά πληροφορίες- σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρώην πρωθυπουργός καλείται να λάβει τις τελικές αποφάσεις του έως και την προσεχή Πέμπτη οπότε λήγει η προθεσμία ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο ο κ. Παπανδρέου είχε δια ζώσης συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη κατά την οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – ετέθη από κοινού το θέμα της διασφάλισης της ενότητας ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ, με μήνυμα του ο Βασίλης Κεγκέρογλου με αφορμή τα 40 χρόνια από την ιστορική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 18 Οκτώβρη 1981, επισημαίνει μεταξύ άλλων την ευθύνη διασφάλισης της αυτόνομης πορείας του κινήματος καλώντας τους προοδευτικούς πολίτες να συμμετέχουν στις επικείμενες διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Ακολουθεί αναλυτικά το μήνυμα του κ. Κεγκέρογλου

«Όσοι νιώθουμε ακόμα τις συναισθηματικές δονήσεις και μας συγκινούν και συνεγείρουν τα μηνύματα της μεγάλης Λαϊκής Νίκης στις 18 του Οκτώβρη, 40 χρόνια μετά, όσοι συμμετείχαμε στους αγώνες που ανέδειξαν το ΠΑΣΟΚ Κυβέρνηση για εθνική ανεξαρτησία και Κοινωνική δικαιοσύνη, για Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο, για το ΕΣΥ, για την εθνική συμφιλίωση για την κοινωνική ασφάλιση για όλους, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, για τους μικρομεσαίους, για την αγροτιά και την ισχυρή Ελλάδα, σήμερα που το Κίνημα μας βρίσκεται στην κορύφωση μιας ακόμη μεγάλης δημοκρατικής πολιτικής διαδικασίας, της εκλογής δηλαδή νέας ηγεσίας, αισθανόμαστε μεγαλύτερο το βάρος της ιστορικής πρόκλησης!!!
Σήμερα έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε την αυτόνομη πορεία του Κινήματός μας, διότι αυτή είναι η μόνη που εξασφαλίζει χωρίς νοθεύσεις και συμβιβασμούς την ιστορική μας ταυτότητα και την υπεύθυνη πορεία μας για μια κοινωνία με δικαιοσύνη και χωρίς αποκλεισμούς, μια ανοιχτή, ισχυρή και σεβαστή Ελλάδα και μια δημοκρατική συγκρότηση ενός σύγχρονου κράτους που θα σέβεται και θα υπηρετεί τους πολίτες του.

Αυτά τα μηνύματα απευθύνουμε σήμερα στους πολίτες με τη βούληση για μια νέα σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους, με το Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο και την Εθνική Στρατηγική που θα οδηγήσει με ασφάλεια την πατρίδα μας στο μέλλον και τους καλούμε, να συσπειρωθούν στις τάξεις του Κινήματος Αλλαγής και να συμμετέχουν στις επικείμενες διαδικασίες ανάδειξης της ηγεσίας του, για να γίνουμε ξανά οι πρωταγωνιστές της πραγματικής Ανασυγκρότησης της Πατρίδας!»

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα