back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

O εμβολιασμός των παιδιών και η ανοσία βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής ενημέρωσης για το Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό.

Τα παιδιά μεταδίδουν και αποτελούν “ρεζερβουάρ” για τη διευκόλυνση νέων μεταλλάξεων, τόνισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Επικαλούμενη μελέτη σε παιδιά και εφήβους στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ, τόνισε ότι βρέθηκε ότι «ο ιός που βρίσκεται σε εκκρίσεις σε παιδιά και εφήβους είναι ζωντανός ιός», καθώς επίσης ότι το ιικό φορτίο είναι εξαιρετικά υψηλό, ανεξαρτήτως της ηλικίας των παιδιών.

Αναφορικά με την ανοσία, η κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι τα άτομα που έχουν νοσήσει και έχουν εμβολιαστεί κατόπιν κατά του κορονοϊού έχουν καλύτερη ανοσοαπόκριση.

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 3.164 νέα κρούσματα. 43 συνάνθρωποί έχασαν τη ζωή του και 347 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμενοι . Πρώτη η Αττική στην κατανομή των κρουσμάτων κορονοϊού καθώς εντοπίστηκαν 541 κρούσματα κορονοϊού Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 453 νέες μολύνσεις κορονοϊού και στη Λάρισα 199.

Σε 177 σημεία της χώρας θα βρίσκονται αύριο κινητές ομάδες του ΕΟΔΥ και θα πραγματοποιούν δωρεάν ελέγχους για τον κορονοιό.

Η ρυθμιστική αρχή της Ε.Ε. για τα φάρμακα δήλωσε ότι έχει αρχίσει να αξιολογεί τη χρήση του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του Covid-19, σε παιδιά 5 – 11 ετών. Ο Οργανισμός ανέφερε ότι θα εξετάσει τα στοιχεία που σχετίζονται με το εν λόγω σκεύασμα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων από την κλινική μελέτη που βρίσκεται σε εξέλιξη και στην οποία συμμετέχουν παιδιά μικρότερης ηλικίας.

“Kόντρα” στη Βουλή μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα για την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπάρξει επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολίου, αλλά και ότι «η οικονομία και κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν». Αναφορικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθεί η κρατική χρηματοδότηση και η ενδεχόμενη χειραγώγηση δημοσκοπήσεων, πρότεινε να συσταθεί, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων, μια Εξεταστική, η οποία θα ερευνήσει το ζήτημα από το 2015.

Απαντώντας η Κουμουνδούρου, σημείωσε ότι “αν το θέμα του Πρωθυπουργού είναι η διεύρυνση του χρονικού πλαισίου για τα προς εξέταση θέματα, μπορεί απλά να το ζητήσει μετά τη συγκρότηση της Επιτροπής. Αν, όμως, το θέμα του είναι ότι δεν το αντέχει, θα του συνιστούσαμε, τουλάχιστον να μην επιχειρήσει να ευτελίσει το ίδιο το Σύνταγμα προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο των πεπραγμένων του”.

Νωρίτερα, από το βήμα της Βουλής, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ασκήσει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι έχει παραιτηθεί από το καθήκον της να προστατεύει τη ζωή των πολιτών. Κάλεσε δε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην αποδέχονται τη λογική της χαλαρότητας.

Αντιμέτωπο με φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό βρίσκεται το 27,5% των Ελλήνων σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η χώρα μας βρίσκεται στην τρίτη υψηλότερη θέση της ΕΕ, μετά τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται σε Τσεχία, Σλοβακία, Ολλανδία και Φιλανδία. Κοντά στο όριο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται το 31,5% του ανήλικου πληθυσμού, έναντι ποσοστού 24,2% στην ΕΕ. Τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αντιμετωπίζει το 29,7% των νοικοκυριών με παιδιά.

Ένα βήμα πιο κοντά στην υποψηφιότητα για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Παπανδρέου με φόντο και το μήνυμα του πρώην Πρωθυπουργού για την επέτειο των 40 χρόνων από την ανάληψη της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ, το 1981. “18 Οκτώβρη 2021. Αφετηρία νέων αγώνων για να οικοδομήσουμε μια προοδευτική προοπτική, να οδηγήσουμε με σιγουριά τη χώρα σε ένα μέλλον με μεγάλες προκλήσεις, αλλάζοντας οριστικά τη μοίρα του Ελληνικού λαού”, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα είχε επικοινωνία και με τους κ.κ. Ανδρουλάκη και Κεγκέρογλου.

“Σήμερα, η ανάγκη για μια νέα Αλλαγή επανέρχεται. Η παράταξη της Αλλαγής είναι εδώ, να πρωταγωνιστήσει ξανά και να δώσει ελπίδα. Για μια μεγάλη Νέα Αλλαγή”, δηλώνει με αφορμή τη σημερινή επέτειο η Φώφη Γεννηματά.

«Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ενεργός πολιτικός είναι ενεργό στέλεχος στο ΚΙΝΑΛ, δεν θα προκαθορίσω τις προθέσεις του ούτε πρόκειται να προχωρήσω σε ερμηνείες”, δήλωσε στο σταθμό μας ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ, Μανώλης Χριστοδουλάκης, κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ο Γιώργος Παπανδρέου.

24ωρη απεργία και συγκέντρωση στις 10 το πρωί επί της οδού Χαλκοκονδύλη εξήγγειλε για αύριο η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αντιδρώντας στην απόφαση της διοίκησης για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.

Κατηγορίες για δύο πλημμελήματα αποδίδει ο εισαγγελέας στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Βασίλη Ματθαιόπουλο, που καταγγέλλεται από τον πραγματογνώμονα της εισαγγελίας για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, ότι του άσκησε πίεση για να συγκαλύψει τους υπευθύνους και να αποτρέψει την δίωξη τους.

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε η Δημοτική αντιπολίτευση για τις πλημμύρες πρόσφατα από τον Μπάλο στον Κολωνό και άλλες περιοχές της Αθήνας.

Ρήξη στις σχέσεις Γαλλίας Λευκορωσίας, προκάλεσε η απόφαση του Μινσκ να απελάσει τον Γάλλο πρέσβη, κατηγορώντας τον ότι δεν θέλησε να επιδώσει τα διαπιστευτήριά του στον πρόεδρο της χώρας Αλεξάντρ Λουκασένκο.

Το Παρίσι σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών θεωρεί αβάσιμη την απέλαση του Γάλλου πρέσβη και προειδοποίησε την Λευκορωσία ότι θα λάβει αντίστοιχα μέτρα.

Καιρός

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βόρεια, προβλέπεται για αύριο ο καιρός, από το μεσημέρι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην θερμοκρασία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα