back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Εισήγηση για το καθεστώς των μωβ περιοχών αναμένεται να φέρουν οι λοιμωξιολόγοι τις επόμενες ημέρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοιού.

Σύμφωνα με σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας οι συγκεκριμένες περιοχές θα έχουν ακόμα πιο επιβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο από τις κόκκινες. Επιπλέον και σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ εκτιμάται ότι οι εισηγήσεις στις νέες μωβ περιοχές θα επιβάλλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, αλλά και διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στις αρχές του 2022 θα φτάσουν τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Γίνεται προσπάθεια να πιεστούν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, ιδιαίτερα για όσους είναι άνω των 60 ετών. Το 87% με 90% στις ΜΕΘ προέρχεται από ανεμβολίαστους, ενώ μόλις το 10% προέρχεται από εμβολιασμένους», πρόσθεσε ο υπουργός. Ανακοίνωσε επίσης πως δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ, ενώ έρχονται περίπου 6.000 νέες προσλήψεις γιατρών.

Έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, μετά το θάνατο τρίτου 20χρονου μέσα σε μια εβδομάδα από κορονοιό. Σε ανάρτησή της στα social media με αφορμή την κατάληξη 28χρονου στην Κομοτηνή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος, κάλεσε τους πολίτες να μιλήσουν με γιατρούς και να κάνουν το εμβόλιο.

«O εμβολιασμός αυξάνεται με την πειθώ, με την υποχρεωτικότητα και με μεγάλους περιορισμούς στους μη εμβολιασμένους έτσι ώστε να μην μπορεί ο άλλος να παραμένει εύκολα ανεμβολίαστος. Δεν υπάρχει άλλη λύση», δήλωσε στην ΕΡΤ ο πνευμονολόγος, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Από τις εννέα το πρωί, κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 164 σημεία σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr.

Σε επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία θα απαντήσει σε μισή ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ερώτηση κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Έως τις 25 Οκτωβρίου οι δηλώσεις των COVID τεστ στον ιδιωτικό τομέα. Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα -έως 10.000 ευρώ- για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζόμενους και δεν έχουν δηλώσει στην ΗΔΙΚΑ τον διαγνωστικό έλεγχο στον οποίο υποχρεούνται να υποβάλλονται.

Θολό παραμένει το τοπίο στο ΚΙΝΑΛ καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου ως προς το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής. Παράλληλα επισημαίνεται από πλευράς του, η ανάγκη ενότητας με ρόλο εγγυητή καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει τη βολιδοσκόπηση των άλλων υποψηφίων. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να έχει επικοινωνία με το Βασίλη Κεγκέρογλου, το μόνο εκ των έξι υποψηφίων ο οποίος έχει εμμέσως αφήσει να εννοηθεί επαναδιατύπωση της θέσης του σε περίπτωση καθόδου του πρώην πρωθυπουργού στην εσωκομματική κούρσα.
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με το Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να αποκλείεται επικοινωνία ακόμη και εντός της ημέρας.

Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας σε φορολογικές υποθέσεις του 2015, πριν αυτές παραγραφούν στο τέλος του έτους.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συμμετάσχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

Στις κάλπες προσέρχονται και σήμερα οι Ιταλοί για τον β’ γύρο των τοπικών εκλογών σε μια διαδικασία που ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα στις τρεις , τοπική ώρα και ενώ στην Ιταλία επικρατεί ανησυχία για τη βίαιη επανεμφάνιση νεοφασιστικών ομάδων. Το Σάββατο διακόσιες χιλιάδες διαδηλωτές ζήτησαν από την κυβέρνηση Ντράγκι να διαλύσει τις νεοφασιστικές και νεοναζιστικές οργανώσεις.

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι επτά τραυματίστηκαν από πυρά στον χώρο πανεπιστημίου της Λουιζιάνας, στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε η αστυνομία. Πρόκειται για το δεύτερο θανατηφόρο επεισόδιο μέσα σε λίγες ημέρες με επίσης έναν νεκρό στην Πανεπιστημιούπολη. Τα δύο περιστατικά πάντως σύμφωνα με τις αρχές δεν συνδέονται μεταξύ τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος αναμένεται και σήμερα ο καιρός. Βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Πρόσκαιρες, τοπικές βροχές έως το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα