back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Κρίσιμη εβδομάδα για την λήψη αποφάσεων με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοιού.

Σύμφωνα με σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, η επιτροπή των ειδικών, που συνέρχεται τις επόμενες ημέρες, θα εισηγηθεί το καθεστώς των “μωβ περιοχών”, δηλαδή περιοχών που έχουν ακόμα πιο επιβαρυμμένο επιδημιολογικό φορτίο από τις κόκκινες περιοχές και βρίσκοτναι στο ανώτατο επίπεδο του συναγερμού.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ -δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας ή το κλείσιμο καταστημάτων- εκτιμάται ότι οι εισηγήσεις θα αφορούν την υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, αλλά και διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Στις αρχές του 2022 θα φτάσουν τα πρώτα φάρμακα κατά του κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. Ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε επίσης πως δίνονται κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς για να καλύψουν τα κενά στο ΕΣΥ, ενώ έρχονται περίπου 6.000 νέες προσλήψεις γιατρών.

Έκκληση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα προς τους πολίτες να εμβολιαστούν, μετά το θάνατο τρίτου 20χρονου μέσα σε μια εβδομάδα από κορωνοιό. Σε ανάρτησή της στα social media με αφορμή την κατάληξη 28χρονου στην Κομοτηνή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος, κάλεσε τους πολίτες να μιλήσουν με γιατρούς και να κάνουν το εμβόλιο.

Την ανησυχία της ότι μετά το Δεκέμβριο η κατάσταση με την εξάπλωση του κορονοιού θα δυσκολέψει κατά πολύ, δεδομένου ότι οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί ενώ θα ξεσπάσουν και άλλες ιώσεις όπως η γρίπη, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. “Ο καθένας πρέπει να σώσει τον εαυτό του, είπε η κ. Παγώνη επισημαίνονται ότι γρίπη και COVID μαζί εμπεριέχουν 20 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για τους ανεμβολίαστους. Όπως είπε για άλλη μια φορά εξαιτίας της κατάστασης έχουν μείνει πίσω τα τακτικά χειρουργεία.

1712 νέα κρούσματα κορονοϊου ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 314 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 27 οι νέοι θάνατοι.
Από τις εννέα το πρωί, κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 164 σημεία σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr.

Σε επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία θα απαντήσει στις 10 το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ερώτηση κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

Έως τις 25 Οκτωβρίου οι δηλώσεις των COVID τεστ στον ιδιωτικό τομέα. Κοινή Υπουργική Απόφαση προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα -έως 10.000 ευρώ- για τους εργοδότες που απασχολούν ανεμβολίαστους εργαζόμενους και δεν έχουν δηλώσει στην ΗΔΙΚΑ τον διαγνωστικό έλεγχο στον οποίο υποχρεούνται να υποβάλλονται.

Θολό παραμένει το τοπίο στο ΚΙΝΑΛ καθώς δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής η πρόθεση του Γιώργου Παπανδρέου ως προς το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, ενώ παράλληλα επισημαίνεται απο πλευράς του, η ανάγκη ενότητας με ρόλο εγγυητή καθ’ οδόν προς τις εσωκομματικές κάλπες του Δεκεμβρίου. Ο κ. Παπανδρέου συνεχίζει τη βολιδοσκόπηση των άλλων υποψηφίων. Εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να έχει επικοινωνία με το Βασίλη Κεγκέρογλου, το μόνο εκ των έξι υποψηφίων ο οποίος έχει εμμέσως αφήσει να εννοηθεί επαναδιατύπωση της θέσης του σε περίπτωση καθόδου του πρώην πρωθυπουργού στην εσωκομματική κούρσα.
Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται επικοινωνία του κ. Παπανδρέου με το Νίκο Ανδρουλάκη, χωρίς να αποκλείεται επικοινωνία ακόμη και εντός της ημέρας.

Σαρωτικοί έλεγχοι της εφορίας σε φορολογικές υποθέσεις του 2015, πριν αυτές παραγραφούν στο τέλος του έτους.

Η ΑΑΔΕ σκανάρει τραπεζικές καταθέσεις, όπως εμφανίζονται στα τέλη εκείνης της χρονιάς, για να διαπιστώσει αν τα τελευταία 5 χρόνια φορολογούμενοι αύξησαν τα εισοδήματά τους, παραλείποντας όμως να τα δηλώσουν ή αποκρύπτοντάς τα στην εφορία.

Πληρωμές, αγορές και μεταβιβάσεις χρημάτων μπαίνουν στο μικροσκόπιο, για να διαπιστωθεί αν συνάδουν με δηλωθέντα εισοδήματα.

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ζευγάρι που εκλεβε συστηματικά οχήματα στην περιοχή των Αχαρνών.

Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ θα συμμετάσχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος αναμένεται να αναφερθεί στις προκλητικές και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος αναμένεται και σήμερα ο καιρός. Βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Πρόσκαιρες, τοπικές βροχές έως το απόγευμα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα