back to top
18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ανησυχία των επιστημόνων για το εκρηκτικό «κοκτέιλ» γρίπης και κορονοϊού. Οι γιατροί εφιστούν την προσοχή και καλούν τους πολίτες να κάνουν και το εμβόλιο της γρίπης, καθώς η συνταγογράφηση έχει ήδη ξεκινήσει. Μέχρι την Παρασκευή είχαν διανεμηθεί στα φαρμακεία 1,8 εκατ. αντιγριπικά εμβόλια.

«Υπάρχει ο κίνδυνος κάποιος να νοσήσει και από τα δύο νοσήματα και σε αυτή την περίπτωση η πιθανότητα να έχει ο ασθενής κακή έκβαση, σχεδόν διπλασιάζεται», δήλωσε στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Eκκληση στους ανεμβολίαστους πολίτες να εμβολιαστούν, κάνει με ανάρτηση της στα social media η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα. Με αφορμή τον θάνατο από κορονοϊό ενός 28χρονου στην Κομοτηνή, ο οποίος ήταν ανεμβολίαστος κάλεσε τους πολίτες να μιλήσουν με γιατρούς και να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι κάτω των 30 που δεν το είχαν κάνει.

«Θέλουμε να εμβολιάσουμε ένα 20-30% που δεν έχει εμβολιαστεί. Έχουν δοθεί κάποια κίνητρα στις μικρότερες ηλικίες, αν χρειαστεί κάτι πιο μαζικό θα το ανακοινώσουμε», είπε στο MEGA ο Γ.Γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. Απαντώντας στο αν φέτος θα καταφέρουμε να κάνουμε Χριστούγεννα όπως παλιότερα είπε ότι «Δουλεύουμε όλοι για αυτό».

Σε επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία θα απαντήσει στις 10 το πρωί στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ερώτηση κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

1712 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ. 314 ασθενείς covid – στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι – νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 27 οι νέοι θάνατοι.

Από τις εννέα το πρωί, κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν δωρεάν rapid test σε 164 σημεία σε όλη την επικράτεια. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας 3w athina984.gr.

Το καθεστώς των «μωβ περιοχών», που θα είναι οι πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά, φαίνεται πως θα εισηγηθεί η επιτροπή των ειδικών στη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσει μέσα στην εβδομάδα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, δεδομένης της απόφασης να μην υπάρχουν πλέον μέτρα, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, μουσικής ή το κλείσιμο καταστημάτων σε κόκκινες περιοχές, μερικά από τα μέτρα που εκτιμάται πως θα ισχύουν στις «μωβ περιοχές» είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, αλλά και η διπλή μάσκα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μεταξύ άλλων τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις και τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Νωρίτερα θα καταβληθεί το επίδομα θέρμανσης. Εξετάζεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν από το 2023, αλλά και η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων στήριξης και το 2022 άφησε μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Εβδομάδα εξελίξεων για το Κίνημα Αλλαγής, καθώς την Πέμπτη με την κατάθεση των υπογραφών στήριξης, ολοκληρώνεται η διαδικασία ανακήρυξης των υποψηφίων για την προεδρία του κόμματος. Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος συνεχίζει να βολιδοσκοπεί σε τηλεφωνικές και δια ζώσης συνομιλίες του τους 6 υποψήφιους.

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται οι δύο θεατές -ο ένας μόλις 16 ετών – που τραυματίστηκαν στη διάρκεια αγώνα για το πανελλήνιο πρωτάθλημα MotoCross στα Γιαννιτσά, όταν ο ανήλικος αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και έπεσε πάνω στην προστατευτική περίφραξη.

Για «πορτοκαλί συναγερμό» στη νότια Βουλγαρία κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων που αναμένονται, ενημερώθηκε μέσω της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια η Περιφερειακή Ενότητα Εβρου. Προβληματισμός υπάρχει ιδιαίτερα για τον Ερυθροπόταμο αφού τα αναχώματα από τις καταστροφικές πλημμύρες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2021 δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 19 αγνοούνται καθώς πλεούμενο που μετέφερε τυνήσιους μετανάστες ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από τις ακτές, σύμφωνα με ενημέρωση του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στη Βόρεια Μακεδονία, ήττα του κυβερνώντος κόμματος του Ζόραν Ζάεφ στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Εθνική Εκλογική Επιτροπή, το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE επικρατεί σε σειρά μεγάλων δήμων της χώρας, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο των Σκοπίων θα κριθεί στον δεύτερο γύρο.

Η 6η αγωνιστική της σούπερ λιγκ ολοκληρώνεται στις επτά και μισή το απόγευμα με την αναμέτρηση Λαμία – Άρης. Στα σκορ της Κυριακής: ΠΑΟΚ-Βόλος: 4 – 4, Παναιτωλικός-ΟΦΗ: 1 – 2, ΑΕΚ – Ατρόμητος: 3-0 και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός: 1 – 2

ΚΑΙΡΟΣ

Άστατος αναμένεται και σήμερα ο καιρός. Βροχές προβλέπονται στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη.

Πρόσκαιρες, τοπικές βροχές έως το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα