back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

1712 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Από αυτά 332 στην Αττική και 265 στη Θεσσαλονίκη.

27 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 314 ασθενείς covid – στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι – νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα επισημαίνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και 20χρονοι.

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν αύριο δωρεάν rapid test σε 164 σημεία σε όλη την επικράτεια. Στην Αττική: στο Δήμο Αμαρουσίου, στον Πειραιά, στον Διόνυσο,στο Ίλιον, στο Χαϊδάρι, στην Ελευσίνα, στο Δήμο Ζωγράφου και στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μεταξύ άλλων τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις και τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Εξετάζεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου. Όσον αφορά στους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις.

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος του Νίκου Δένδια. Αύριο θα μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Τρίτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Κλειστά εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά του σχετικά με το ενδεχόμενο διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ, ο Γιώργος Παπανδρέου. Προς ώρας, συνεχίζεται η διαδικασία βολιδοσκόπησης των 6 υποψηφίων από πλευράς του πρώην πρωθυπουργού, πριν ο ίδιος λάβει τις τελικές αποφάσεις του, έως και την προσεχή Πέμπτη οπότε λήγει η προθεσμία ανακοίνωσης υποψηφιοτήτων. Ο κ Παπανδρέου χθες είχε δια ζώσης συνάντηση με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη και μέσω zoom με τους κυρίους Κεγκέρογλου και Καστανίδη. Το πρωί είχε κατ ιδίαν συναντήσεις με δύο εκ των υποψηφίων, τον Παύλο Χρηστίδη και τον Παύλο Γερουλάνο. Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται επικοινωνία του με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Το περίγραμμα των δράσεων του Δήμου Αθηναίων για την καταπολέμηση της φτώχειας δίνει με ανάρτηση του, ο Κώστας Μπακογιάννης, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας. «Επανασχεδιάσαμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επεκτείνοντάς το σε ολόκληρη την πόλη, με την πολύτιμη συμβολή ιδρυμάτων, φορέων και ιδιωτών και στόχο να κάνουμε την Αθήνα μία πόλη ανθρώπινη, χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς. Με ένα από τα πιο ισχυρά “όπλα” που διαθέτει ο σύγχρονος πολιτισμός, την αλληλεγγύη, στηρίζουμε όλους εκείνους που στερούνται τα απαραίτητα. Χτίζουμε μια πόλη από την οποία δε λείπει κανείς και προχωράμε όλοι μαζί», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ ΠΑΟΚ-Βόλος: 4 – 4 και Παναιτωλικός-ΟΦΗ: 1 – 2. Στις 8 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 17,9 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα