back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

1712 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ.

27 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 314 ασθενείς covid – στην συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι – νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Έκκληση για εμβολιασμό απηύθυνε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα επισημαίνοντας ότι μεταξύ των θυμάτων είναι και 20χρονοι.

Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν αύριο δωρεάν rapid test σε 164 σημεία σε όλη την επικράτεια. Στην Αττική, στο Δήμο Αμαρουσίου: σταθμός ΗΣΑΠ. Στον Πειραιά: στην πλατεία Κανάρη. Στον Άλιμο: στη συμβολή Καλαμακίου και Ποσειδώνος. Στον Διόνυσο: Ηρώων Πολυτεχνείου και Κοιμήσεων Θεοτόκου. Στο Ίλιον: επί των οδών Αίαντος και Χρυσηίδος. Στο Χαϊδάρι: έξω από το Δημαρχείο. Στην Ελευσίνα: στην κεντρική πλατεία. Στο Δήμο Ζωγράφου: στην πλατεία Γαρδένιας. Στην Νέα Φιλαδέλεφεια: στο πρώην στρατιωτικό εργοστάσιο Βάρναλη και Περικλέους.

Χθες, κατά τη διάρκεια ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, καταγράφτηκαν 366 παραβάσεις, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 108.750 ευρώ. Σε 26 επιχειρήσεις επιβλήθηκε και 7ημερη αναστολή λειτουργίας.

Πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Μεταξύ άλλων τη δυνατότητα πληρωμής των λογαριασμών ρεύματος σε δόσεις και τον διπλασιασμό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης. Εξετάζεται η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πριν το 2023, αλλά και η περαιτέρω μείωση της προκαταβολής φόρου. Όσον αφορά στους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία ο κ. Οικονόμου διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση δρομολογεί άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις.

Συνεχίζεται ο διπλωματικός μαραθώνιος του Νίκου Δένδια. Αύριο θα μετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Την Τρίτη πραγματοποιείται στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου.

Το περίγραμμα των δράσεων του Δήμου Αθηναίων για την καταπολέμηση της φτώχειας δίνει μα ανάρτηση του, ο Κώστας Μπακογιάννης. «Επανασχεδιάσαμε το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης επεκτείνοντάς το σε ολόκληρη την πόλη, με την πολύτιμη συμβολή ιδρυμάτων, φορέων και ιδιωτών και στόχο να κάνουμε την Αθήνα μία πόλη ανθρώπινη, χωρίς ανισότητες και αποκλεισμούς. Με ένα από τα πιο ισχυρά “όπλα” που διαθέτει ο σύγχρονος πολιτισμός, την αλληλεγγύη, στηρίζουμε όλους εκείνους που στερούνται τα απαραίτητα. Χτίζουμε μια πόλη από την οποία δε λείπει κανείς και προχωράμε όλοι μαζί», αναφέρει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Σε ηλικία 65 ετών έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης. Εμφανίστηκε στην λογοτεχνία το 1979 με τη συλλογή liberty. Είχε τιμηθεί με το διεθνές βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή η δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ελένη Αποστολοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει την Τετάρτη, στις 11 το πρωί, από το νεκροταφείο Αγίου Δημητρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

ΠΑΟΚ-Βόλος: 4 – 4 και Παναιτωλικός-ΟΦΗ: 1 – 2. Στις 8 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες αύριο στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών έως το απόγευμα. Θερμοκρασία από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19,5 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα