back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Άμεσες αποζημιώσεις και στοχευμένες δράσεις δρομολογεί η κυβέρνηση για τους πληγέντες από τη σφοδρή κακοκαιρία, όπως διαβεβαίωσε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Προανήγγειλε επίσης πρόσθετα μέτρα και παρεμβάσεις για την ελάφρυνση των νοικοκυριών από το κύμα ανατιμήσεων που πλήττει την παγκόσμια οικονομία.

Την ανάγκη μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και του ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά αγαθά υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ανατιμήσεων. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, τόνισε ότι ήδη καταγράφονται μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, ενώ υπάρχουν και σοβαρές ελλείψεις στις πρώτες ύλες.

‘’Συγκλονιστικές’’ χαρακτήρισε τις εικόνες καταστροφής στην Ιθάκη, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, τον διαβεβαίωσε ότι από αύριο, Δευτέρα, θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις. Με τον δήμαρχο Ιθάκης επικοινώνησε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα επισκέπτεται το νησί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα, διά στόματος του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων για την Κύπρο πως “είναι ένα νησί, το οποίο είναι τουρκικό από το 1571”. Επανέλαβε τα περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα από το πλοίο “Nautical Geo”, και διαμήνυσε ότι “όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντηση του”. “Αν μια χώρα σχεδιάζει να κάνει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα μας.», τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Από τον Μάρτιο του 2020 το Λιμενικό έχει διακόψει την ανεξέλεγκτη μεταναστευτική ροή από την Τουρκία, χωρίς μάλιστα να έχει χαθεί ούτε μια ανθρώπινη ζωή στις επιχειρήσεις κυρίως του Ανατολικού Αιγαίου» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας στο 14ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος στα Χανιά.

Ζήτημα χρόνου θεωρούν την παραγωγή εμβολίων που θα αποτρέπουν την επανεμφάνιση καρκίκων ο Ουγκούρ Σαχίν και η Οζλέμ Τουρετσί, οι δύο κορυφαίοι επιστήμονες τουρκικής καταγωγής και ιδρυτές της BioNTech που δημιούργησαν το εμβόλιο της Pfizer κατά του κορωνοϊού. Σε συνέντευξή τους στην Καθημερινή, εξηγούν ότι εργάζονται πάνω στην τεχνολογία του mRNA εμβολίου για θεραπεία καρκινοπαθών από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 και σημειώνουν πώς αυτός ήταν και ο λόγος που το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού αναπτύχθηκε με ταχύτητα και είχε τόσο μεγάλη επιτυχία.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, στον Δήμο Γλυφάδας, στο Δρόμο των Ποιητών στη Γρηγορίου Λαμπράκη και στον Δήμο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου, έξω από το Δημαρχείο.

Στην περιοχή του Κολωνού επιχειρούν από το πρωί οι αρμόδιες υπηρεσίες καθαριότητας και απολύμανσης του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της καθιερωμένης Κυριακής της Καθαριότητας.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ…

Στις 16.00: ΠΑΟΚ-Βόλος και Παναιτωλικός-ΟΦΗ.

Στις 20.30: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα