back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Σε Ιθάκη, Άγιο Όρος και Αιτωλοακαρνανία έπεσε ο μεγαλύτερος όγκος νερού το τελευταίο διήμερο, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

‘’Συγκλονιστικές’’ χαρακτήρισε τις εικόνες καταστροφής στην Ιθάκη, ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος πραγματοποίησε αυτοψία στο νησί, υπογραμμίζοντας ότι θα προχωρήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Δήμαρχο Ιθάκης Διονύση Στανίτσα, τον διαβεβαίωσε ότι από αύριο Δευτέρα θα αρχίσουν να καταβάλλονται οι αποζημιώσεις. Με τον δήμαρχο Ιθάκης επικοινώνησε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Σήμερα επισκέπτεται το νησί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτεταμένα προβλήματα και στην Αιτωλοακαρνανία. Αίτημα να κηρυχθεί ο Δήμος Αγρινίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης υπέβαλε ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου. Χθες εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Καμαρετσέικα λόγω της ανόδου της στάθμης υδάτων της λίμνης Λυσιμαχεία.

Την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα για τις καταστροφικές πλημμύρες’ εξέφρασε η Αίγυπτος.

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από την Άγκυρα, διά στόματος του αντιπροέδρου της Τουρκίας Φουάτ Οκτάι, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων για την Κύπρο πως “είναι ένα νησί, το οποίο είναι τουρκικό από το 1571”. Επανέλαβε τα περί ερευνών στην τουρκική υφαλοκρηπίδα από το πλοίο “Nautical Geo”, και διαμήνυσε ότι “όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντηση του”. “Οι θέσεις της Ελλάδας είναι σταθερές και βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο. Αντιμετωπίζουμε ψύχραιμα και με συνέπεια τις συνεχείς προκλήσεις και δεν πτοούμαστε από ενέργειες που ξεφεύγουν κάθε λογικής” σχολιάζουν διπλωματικές πηγές. “Αν μια χώρα σχεδιάζει να κάνει το “απονενοημένο διάβημα”, να μας επιτεθεί, θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπόψη της ότι σταθμεύουν αμερικανικά στρατεύματα στη χώρα μας.», τονίζει στην Καθημερινή της Κυριακής ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Επαφές με τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη και τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος ζήτησε και ήδη έχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, επιδιώκοντας -όπως σημειώνει το Γραφείο Τύπου του ιδίου- «μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης προοδευτικής παράταξης». Για την πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου έχει ενημερωθεί και η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

2313 νέα κρούσματα κορωνοϊου ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 361 ασθενείς ενώ άλλοι 30 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του ιού.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα Κινητές Μονάδες Υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, στον Δήμο Γλυφάδας, στο Δρόμο των Ποιητών στη Γρηγορίου Λαμπράκη και στο Δήμο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου, έξω από το Δημαρχείο.

Δεύτερος γύρος δημοτικών εκλογών σήμερα και αύριο στην Ιταλία σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας. Μεταξύ αυτών η πρωτεύουσα Ρώμη και οι πόλεις Τορίνο και Τεργέστη. Σήμερα οι κάλπες θα είναι ανοικτές ως τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα και αύριο από τις 7 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ…

Στις 4: ΠΑΟΚ-Βόλος και Παναιτωλικός-ΟΦΗ. Στις 8 και μισή: ΑΕΚ – Ατρόμητος και ΠΑΣ Γιάννενα – Ολυμπιακός. Χθες: Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης: 0-1 και Παναθηναϊκός – Ιωνικός: 4-1

Και ο καιρός…

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην Αττική, με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών. Θερμοκρασία από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα