back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ένας αστικός κήπος στον δήμο Παπάγου-Χολαργού για κοινωνική και επαγγελματική ένταξη νέων με αναπηρία

Διαβάστε επίσης

Ένας κήπος μέσα στο αστικό τοπίο του δήμου Παπάγου-Χολαργού δημιουργήθηκε και από την περασμένη εβδομάδα παράγει ομορφιά και δράση από τους ανθρώπους που τον δουλεύουν. Και οι άνθρωποι αυτοί είναι άτομα με αναπηρία σε συνεργασία με ειδικούς και εθελοντές.

Η δημοτική Αρχή αξιοποίησε τον ελεύθερο χώρο που υπάρχει ακριβώς έξω από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο και μαζί με το Σωματείο «Equalact Social, Δράση για την Κοινωνική Ισότητα-ΑΜΕΑ», στοχεύουν τόσο στην προώθηση της κοινωνικής και επαγγελματικής ένταξης των ατόμων με αναπηρία, όσο και στην προώθηση του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης.

Ο «Αστικός Κήπος – BIOHABILITY», όπως ονομάστηκε, εγκαινιάστηκε την περασμένη Κυριακή και απευθύνεται σε ενήλικα άτομα με αναπηρία έως 25 ετών, που κατοικούν στον δήμο. Εκεί γίνονται πλέον φυτεύσεις και καλλιέργειες, ενώ θα λειτουργεί bazaar φυτών, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για τις ανάγκες του προγράμματος και των ωφελούμενων καλλιεργητών.

«Είναι ένα νέο εγχείρημα του δήμου μας, που σκοπό έχει την κοινωνική και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με αναπηρία. Ένα πρόγραμμα, το οποίο υλοποιείται από τον δήμο σε συνεργασία με το Σωματείο Equalact Social και με τη στήριξη πολύτιμων εθελοντών, όπως ψυχολόγος, κοινωνική λειτουργός, βιολόγος, κ.α.», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Ηλίας Αποστολόπουλος και στη συνέχεια αναφέρει:

«Στόχος μας μέσα από τη δημιουργία του, είναι η απασχόληση, η καλλιέργεια δεξιοτήτων, η ενίσχυση των δεσμών με την ευρύτερη κοινότητα, η καταπολέμηση των κοινωνικών προκαταλήψεων, καθώς και η προώθηση του εθελοντισμού και της περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο Αστικός Κήπος – Biohability, για τον οποίο νιώθουμε ιδιαίτερα υπερήφανοι, είναι ένας μικρός παράδεισος, στον οποίο μπαίνοντας, το πρώτο πράγμα που αντικρίζεις, είναι η χαρά και η ικανοποίηση, ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όσων συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Σε κάθε δημοκρατική και υγιή κοινωνία, όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα για αυτόνομη και ισότιμη πρόσβαση και συμμετοχή σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων της. Η αναπηρία δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ανάπτυξη και δράση του ατόμου που τη φέρει και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μέσα στον κήπο του δήμου μας, που έχει ήδη καρποφορήσει».

Και ο κ. Αποστολόπουλος καταλήγει λέγοντας: «Όλες οι εργασίες στο χώρο, που περιλαμβάνουν και εικαστικές παρεμβάσεις, έγιναν από εθελοντές και από τους ίδιους τους ωφελούμενους του προγράμματος, υπό την εποπτεία της δημοτικής συμβούλου Μαρίας Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου και με μεγάλη χαρά θα δεχτούμε όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να ενταχθούν στη σπουδαία αυτή ομάδα ανθρώπων, είτε ως ωφελούμενοι, είτε ως εθελοντές».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα