back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έναν νεκρό, πλημμύρες και προβλήματα σε όλη τη χώρα αφήνει πίσω του ο «Μπάλλος»

Διαβάστε επίσης

Τραγική κατάληξη είχε η αναζήτηση του 69χρονου κτηνοτρόφου στα Μεσοχώρια Ευβοίας, που αγνοούνταν από το απόγευμα της Πέμπτης και καταγράφεται ως το πρώτο θύμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αρχίσουν να εξασθενούν από σήμερα ωστόσο η έντονη βροχόπτωση στη βόρεια Ελλάδας έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος. Σώος απεγκλωβίστηκε οδηγός το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή του Λαγκαδά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Ασπροβάλτας, σε σημεία της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο Κιλκίς, στην Πιερία, και στην Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι του Λαγκαδά, της Βόλβης και της Χαλκιδικής έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Κέρκυρα: Πλημμύρισαν περισσότερα από 200 σπίτια

Η κακοκαιρία «Μπάλλος» στην Κέρκυρα άφησε πίσω της ανυπολόγιστες ζημιές, δεκάδες οικογένειες με πλημμυρισμένα σπίτια και εικόνες βιβλικής καταστροφής. Οι περιοχές που πολίτες κινδύνευσαν και εγκατέλειψαν άρον-άρον τα σπίτια τους είναι πάνω από δέκα. Οι περιοχές που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν τα κύρια προβλήματα είναι οι: Μοραΐτικα, Μεσογγή, πόλη της Κέρκυρας, Ποταμός, Αγία Κυριακή, Χρυσηίδα, Βιρός, Αύρα, Άγιος Στέφανος, Άγιοι Δέκα και Σιναράδες.

Σε ετοιμότητα ο ¨Εβρος

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Κλειστοί δρόμοι στην Αττική

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η οδός Παπανικολή στο Χαλάνδρι, από το ύψος της διασταύρωσης με την Ζαν Μωρέας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Προκαταρκτική εξέταση

Εν τω μεταξύ προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου ακινητοποιήθηκε λεωφορείο με εγκλωβισμένους επιβάτες ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Ζητά να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα