back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Τεράστια προβλήματα σε υποδομές και ιδιωτικές περιουσίες άφησε η κακοκαιρία «ΜΠΑΛΛΟΣ» στην Ιθάκη.

Αυτοψία στο νησί πραγματοποιούν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής, υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο και τον ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Δήμαρχο Ιθάκης, Διονύση Στανίτσα, δεσμεύτηκε ότι «θα γίνει ότι χρειάζεται για την άμεση ανάκαμψη και αποκατάσταση των συνεπειών της κακοκαιρίας και την αποζημίωση των επιχειρήσεων και κατοικιών». Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Δήμαρχο Ιθάκης είχε και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώθηκε για την κατάσταση στο νησί, ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο για την άμεση αντίδρασή του να σπάσει τα τοιχία του λιμανιού προκειμένου ο μεγάλος όγκος υδάτων να εκτονωθεί προς τη θάλασσα. Εκτεταμένες είναι οι καταστροφές στην Κέρκυρα και την Αιτωλοακαρνανία. Τεράστιοι όγκοι νερού έπληξαν τις τελευταίες ώρες περιοχές των νομών Ηλείας και Αχαϊας. Συνεχίζονται οι διακοπές κυκλοφορίας σε διάφορα σημεία της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης υδάτων.

Μιλώντας από το βήμα του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, ο καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας, αναφερόμενος στην κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, προειδοποίησε ότι «Έχουμε μια νέα πραγματικότητα που τείνει να γίνει κανονικότητα» και επεσήμανε την ανάγκη, νέου σχεδιασμού από τους Δήμους, που θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, ανάλυση κινδύνου, αλλά και σχεδιασμό χώρων καταφυγής.

Έντονη κινητικότητα στο Κίνημα Αλλαγής, εν όψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη Προέδρου. Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ζήτησε και τις επόμενες ημέρες θα έχει συναντήσεις με όλους τους υποψήφιους για την Προεδρία καθώς και τους θεσμικά υπεύθυνους για την εκλογική διαδικασία, με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη. επιδιώκοντας, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του γραφείου του, μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση «Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».

2313 νέα κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στη σημερινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ. Από αυτά, 539 στην Αττική και 357 στη Θεσσαλονίκη. 361νας ασθενής covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 30 ακόμη άνθρωποι έχασαν τη μάχη για τη ζωή.

Σε 37 σημεία σε όλη την επικράτεια Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ θα πραγματοποιούν και αύριο δωρεάν rapid test. Στην Αττική, στον Δήμο Γλυφάδας, στη συμβολή Δρόμου Ποιητών και Λαμπράκη. Και στον Δήμο Βύρωνα, Καραολή και Δημητρίου, έξω από το Δημαρχείο.

Εντατικοί είναι οι έλεγχοι των αρχών για την ορθή τήρηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων. Χθες διενεργήθηκαν περισσότεροι από 98 χιλιάδες έλεγχοι (98.253). Καταγράφηκαν 241 παραβάσεις, επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 77.600 ευρώ. Σε 9 επιχειρήσεις επιβλήθηκε 7ημερη αναστολή λειτουργίας.

Ταυτόχρονα κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποίησαν επιτόπιους ελέγχους σε 18 δημόσιους φορείς, προκειμένου να διαπιστώσουν ένα τηρείται κανονικά το μέτρο του υποχρεωτικού test κορωνοϊού στους μη εμβολιασμένους υπαλλήλους, που παρέχουν εργασία με φυσική παρουσία.

Ολοκληρώθηκε στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της Θεσσαλονίκης, το ετήσιο τακτικό συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Σύμφωνα με το τελικό κείμενο συμπερασμάτων, οι αιρετοί θα επιδιώξουν το προσεχές διάστημα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τις ηγεσίες όλων των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να προωθήσουν τα προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και να δρομολογηθούν οι αναγκαίες λύσεις. Σε αντίθετη περίπτωση προειδοποιούν με κινητοποιήσεις. «Οι δήμοι και οι τοπικές μας κοινωνίες δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες και διαχρονικές. Υπερβαίνουν τα κόμματα και υπηρετούν το μακροπρόθεσμο συμφέρον της ελληνικής κοινωνίας», τονίστηκε μεταξύ άλλων στο ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και ανάγνωσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ – δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Αίσιο τέλος στην περιπέτεια των δύο Ουκρανών προσκυνητών που αγνοούνταν στον Άγιο Όρος. Με τη συνδρομή πυροσβεστών, της 2ης ΕΜΑΚ και ενός ελικοπτέρου, εντοπίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με πληροφορίες αποπροσανατολίστηκαν και έχασαν το μονοπάτι και αποκόπηκαν από τους υπόλοιπους περιπατητές.

«Δέσμευση των ΗΠΑ υπέρ της σταθερότητας και της ευημερίας της Ελλάδας, των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου», χαρακτηρίζει ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας την ανανέωση της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συμφωνίας. Με συνέντευξή του στο Associated Press υπογραμμίζει πως η συμφωνία συνεπάγεται την «ενισχυμένη αμερικανική παρουσία στη Θράκη και τη Βορειοανατολική Ελλάδα, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα μας με την Τουρκία.

Η αμοιβαία συνδρομή που προβλέπει η ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία αφορά την επικράτεια των δύο χωρών, αλλά όχι τις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες, σύμφωνα με δημοσίευμα της Euractiv, που επικαλείται σχετική δήλωση από το γαλλικό υπουργείο Άμυνας.

Στο νέο πλαίσιο που δημιουργούν οι αμυντικές συμφωνίες της Αθήνας με Παρίσι και Ουάσιγκτον, ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η Τριμερής Σύνοδος Κορυφής Ελλάδας – Κύπρου- Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στην Αθήνα, αλλά και η επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια στην Τρίπολη την ερχόμενη Πέμπτη, προκειμένου να μετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη σταθεροποίηση της Λιβύης.

Κοινή συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος Πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος. «Με την Τουρκία, παρά τις διαφορές απόψεων, αντιμετωπίσαμε από κοινού πολλά θέματα.. Σήμερα επανέλαβα την ανάγκη να αποχωρήσουν οι ξένες δυνάμεις από τη Λιβύη, ενώ συζητήσαμε τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν και τη Συρία» είπε η Άγκελα Μέρκελ. «Η αγαπημένη μου φίλη στις συναντήσεις μας εδώ και 16 χρόνια ήταν πάντα συνετή και η ηγεσία της ήταν καθοριστική» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν, συμπληρώνοντας ότι προσβλέπει σε μια ίδια σχέση με την νέα κυβέρνηση της Γερμανίας.’

Υπογράφτηκε στη Λευκωσία το μνημόνια συν αντίληψης Κύπρου – Αιγύπτου, για τη διασύνδεση των δικτύων ηλεκτρισμού των δύο χωρών. Η ηλεκτρική διασύνδεση αποτελεί σημαντική συνιστώσα των συνεχιζόμενων ισχυρών σχέσεων Κύπρου και Αιγύπτου, αλλά και της μεταξύ τους στρατηγικής συνεργασίας, επεσήμαναν στις κοινές δηλώσεις τους οι Υπουργοί Ενέργειας των δύο χωρών.

Αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τοποθέτησαν άγνωστοι, στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου, στην περιοχή του Αλίμου. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές.

Δυναμικό ραντεβού στους δρόμους του Παρισιού και άλλων μεγάλων πόλεων της Γαλλίας, δίνουν εκ νέου τα «Κίτρινα Γιλέκα» με αφορμή την ενεργειακή κρίση και την εκτόξευση της τιμής των καυσίμων και της ενέργειας. Η κυβέρνηση Μακρόν ωστόσο, έχει ήδη εξαγγείλει το “πάγωμα” της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου, ενώ αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα και για τα καύσιμα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους σημερινούς αγώνες της 6ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ

Απόλλων Σμύρνης – Αστέρας Τρίπολης: 0 – 1 στην παράταση

Σε λίγη ώρα: Παναθηναϊκός – Ιωνικός.

Και ο καιρός

Σχετική βελτίωση στην Αττική από αύριο. Τοπικές σποραδικές βροχές μέχρι το απόγευμα. Θερμοκρασία στο κέντρο της Αθήνας από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 19,5 Βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα