back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για αντλήσεις υδάτων από σπίτια αλλά και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος. Σώος απεγκλωβίστηκε οδηγός το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή του Λαγκαδά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Ασπροβάλτας, σε σημεία της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο Κιλκίς, στην Πιερία, και στην Χαλκιδική.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η οδός Παπανικολή στο Χαλάνδρι, από το ύψος της διασταύρωσης με την Ζαν Μωρέας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου ακινητοποιήθηκε λεωφορείο με εγκλωβισμένους επιβάτες ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Ζητά να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Την ανάγκη επαναξιολόγησης των δημοσίων υποδομών σε συνθήκες κλιματικής αλλαγής, υπογράμμισε ο αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και καθηγητής Διευθέτησης Ορεινών Υδάτων στην Πολυτεχνική Σχολή Φώτης Μάρης. Μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και τον Γιάννη Θεοδόση, διευκρίνισε ότι η μέθοδος με τα κορμοδέματα στις πυρόπληκτες περιοχές δεν συνιστούν αντιπλημμυρικό έργο, αλλά μέθοδο συγκράτησης του χώματος για τη δασική αναγέννηση.

Νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 2 και 25 τα ξημερώματα, με επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο ανοικτά της Ζάκρου.

2.665 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 368 ασθενείς ενώ κατέληξαν από επιπλοκές του ιού άλλοι 27 άνθρωποι.

Δωρεάν rapid tests διενεργούν και σήμερα κινητές ομάδες υγείας του ΕΟΔΥ. Στην Αττική, στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Ηλιούπολη, έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Η Επιτροπή Αμερικανών ειδικών συμφώνησε ομόφωνα να συστήσει τη χορήγηση και δεύτερης δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορωνοιό. Η πρόταση αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που έκαναν την πρώτη δόση πριν από τουλάχιστον δύο μήνες.

Με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντάται σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις «ενώ θα ανταλλάξουν επίσης απόψεις για τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας της ΕΕ καθώς και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα». Το Γερμανικό Πρακτορείο επισημαίνει πως μεταξύ των άλλων ενδέχεται να συζητηθούν το μεταναστευτικό ζήτημα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ο ρόλος της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις 83-68. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Ρεάλ 88-65.

Και ο καιρός…

Άστατος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα