back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Περιοχές της βόρειας Ελλάδας πλήττουν από τη νύχτα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος. Σώος απεγκλωβίστηκε οδηγός το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ρέμα στην περιοχή του Λαγκαδά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Ασπροβάλτας, σε σημεία της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο Κιλκίς, στην Πιερία, και στην Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι του Λαγκαδά, της Βόλβης και της Χαλκιδικής έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Σε κατάσταση ετοιμότητας έχει τεθεί ο μηχανισμός της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση των καιρικών φαινομένων με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη, Δημήτρη Πέτροβιτς.

Στην Αττική, κλειστή παραμένει η οδός Παπανικολή στο Χαλάνδρι, από το ύψος της διασταύρωσης με την Ζαν Μωρέας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου ακινητοποιήθηκε λεωφορείο με εγκλωβισμένους επιβάτες ζήτησε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Ζητά να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

2.665 νέα κρούσματα κορωνοιού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 368 ασθενείς ενώ κατέληξαν από επιπλοκές του ιού άλλοι 27 άνθρωποι.

Η Επιτροπή Αμερικανών ειδικών συμφώνησε ομόφωνα να συστήσει τη χορήγηση και δεύτερης δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson για τον κορωνοιό. Η πρόταση αφορά όλα τα άτομα άνω των 18 ετών που έκαναν την πρώτη δόση πριν από τουλάχιστον δύο μήνες. Τα μέλη της επιτροπής, συνεδρίασαν κατόπιν αιτήματος της υπηρεσίας τροφίμων και φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πέντε κατηγορίες οχημάτων θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο του Καθαρού Δακτυλίου. Τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου, τα υβριδικά και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για την κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου, ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι η επίθεση με μαχαίρι στο Έσεξ η οποία στοίχισε τη ζωή του βουλευτή των Συντηρητικών Ντέιβιντ Έιμες αντιμετωπίζεται πλέον ως τρομοκρατική ενέργεια. “Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι το κίνητρο δυνητικά συνδέεται με τον ισλαμιστικό εξτρεμισμό” αναφέρει δελτίο Τύπου της αστυνομίας. Για τη δολοφονία του 69χρονου πολιτικού σε εκκλησία Μεθοδιστών, συνελήφθη ένας 25χρονος.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκα…

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Ζαλγκίρις 83-68. Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τη Ρεάλ 88-65.

Και ο καιρός…

Άστατος στην Αττική με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα. Θερμοκρασία από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα