back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυμα του 112 για αποφυγή μετακινήσεων σε Χαλκιδική, Λαγκαδά, Βόλβη

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα για αποφυγή των μετακινήσεων στις περιοχές Χαλκιδικής, Λαγκαδά και Βόλβης λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων στάλθηκε μέσω του 112.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αποφύγετε τις μετακινήσεις σε αυτές τις περιοχές Χαλκιδικής, Λαγκαδά, Βόλβης. Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στις περιοχές. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena».

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου στο ύψος του δημοτικού Διαμερίσματος Λειψυδρίου στο Κιλκίς, στο 12ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κονταριώτισσας – Αγ. Σπυρίδωνα στην Πιερία, και στο 1ο χιλιόμετρο ανώνυμης οδού που συνδέει το δημοτικό Διαμέρισμα Ολύνθου με το 7ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας.

Aπό το 38ο έως το 41ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες λόγω του μεγάλου όγκου νερού και φερτών υλικών στο οδόστρωμα.

Η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης ανακοίνωσε ότι λόγω της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων ημερών και κυρίως λόγω του μεγάλου όγκου νερού που κατεβαίνει από την πλευρά της Χαλκιδικής έχει ανεβεί επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Ανθεμούντα. Γι’ αυτό το λόγο απαγορεύεται η διέλευση οχημάτων από όλες τις “ιρλανδικές διαβάσεις” του ποταμού.

Με λιγότερη ένταση από χθες πλήττει σήμερα την Αττική η κακοκαιρία «Μπάλλος». Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, οι μπόρες μέχρι το απόγευμα δεν θα έχουν σχέση με τη διάρκεια και την ένταση της χθεσινής βροχόπτωσης, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από αύριο το πρωί του Σαββάτου και κυρίως, μετά το μεσημέρι.

«Η Αττική «κράτησε» σε μια ακραία φυσική κατάσταση. Συγκεκριμένα μέσα σε περίπου 8 ώρες είχαμε το 1/3 της ετήσιας βροχόπτωσης όσον αφορά τον νομό Αττικής», δήλωσε μεταξύ άλλων για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.  Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου τόνισε «είχαν καθαριστεί τα φρεάτια και τα ρέματα, γι΄αυτό και δεν είδαμε να παρασύρονται αυτοκίνητα, ή απρόβλεπτες καταστάσεις στις γειτονιές». «Υπήρχαν 2-3 περιστατικά από κεντρικούς άξονες κι αυτό γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως ο Κηφισός ο οποίος μαζεύει όλο τον όγκο των υδάτων, αλλά και τα έργα στον Φαληρικό όρμο», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε, σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα της οδού Πειραιώς και της περιφερειακής Αιγάλεω, που είχαν κλείσει λόγω της μεγάλης συσσώρευσης νερού.

Ειδικότερα, η Πειραιώς, που είχε κλείσει από την Πέτρου Ράλλη έως την Χαμοστέρνας, άνοιξε στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ παράλληλα κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην περιφερειακή Αιγάλεω, από το ύψος των διυλιστηρίων.

Μεγάλες καταστροφές σε Δυτική Ελλάδα και Εύβοια

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε Ιόνιο, στην Δυτική Ελλάδα και στην Εύβοια, ενώ χιονοπτώσεις καταγράφηκαν στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας και της Πίνδου. Προβλήματα από την κακοκαιρία και στα Στύρα Ευβοίας, στην Ηλεία, την Κέρκυρα, αλλά και στη Χαλκιδική, όπου πλημμύρισαν σπίτια με την υπερχείλιση του ρέματος που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη.

Οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή και σήμερα, καθώς το κύμα κακοκαιρίας παραμένει ενεργό, με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και τις καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου των αυτομάτων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής από την αρχή του εικοσιτετραώρου έως το πρωί της Παρασκευής καταγράφηκαν σε Αμαλιάδα (104 χιλιοστά), Αιτωλικό και Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας (54), Παλαιοχώρα Χανίων (53), Κριεζά Ευβοίας (52), Βατοπέδι Άθω (49), Λευκάδα (48) και Πύργο Ηλείας (47 χιλιοστά).

Όσον αφορά την Αττική, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί 217 κλήσεις, που αφορούν, κυρίως, περιοχές του λεκανοπεδίου:

• 159 για αντλήσεις υδάτων

• 55 για κοπές δέντρων

• 3 για αφαιρέσεις αντικειμένων

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα:

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7, στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΑΤΤΙΚΗ: Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι το βράδυ σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Καιρός: Nεφώσεις με ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με ισχυρές βροχές κατά διαστήματα και στα ορεινά πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παράκτια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη από ανατολικές διευθύνσεις και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες, 4 με 6 και στο Θρακικό τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στην Ήπειρο θα εξασθενήσουν και τη νύχτα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια από ανατολικές στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους βορειοδυτικούς, 5 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Στη Θεσσαλία νεφώσεις με βροχές κατά διαστήματα ισχυρές και κυρίως στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα νότια 8 με 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7, βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 19 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Στα βόρεια βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο

Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία προβλέπονται λίγες τοπικές βροχές.
Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που κατά τόπους μέχρι το απόγευμα, στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις, σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα φτάνουν από το μεσημέρι στα πελάγη τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια.

ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:  Νεφώσεις με βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να είναι κατά τόπους ισχυρά γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις, που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά στα ανατολικά, βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήουν και το βράδυ θα σταματήσουν. Ανεμοι: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και το πρωί στο Ιόνιο τοπικά 7, με εξασθένηση. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και από το απόγευμα βόρειοι έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στις Κυκλάδες σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι. Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στο ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Από το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων τις πρωινές ώρες. Σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και νωρίς το πρωί στα νότια νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Newsroom Αθήνα 9.84,  meteo.gr, Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα