back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μέσω ΟΠΕΚΑ η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση για τους τραυματίες των πυρκαγιών Ιουλίου και Αυγούστου

Διαβάστε επίσης

Μέσω του ΟΠΕΚΑ θα χορηγηθεί η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση των 6.000 ευρώ για κάθε άτομο που υπέστη τραυματισμό από τις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Ιουλίου και Αυγούστου, σύμφωνα με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Υγείας και Επικράτειας, με τη συνολική δαπάνη να υπολογίζεται στα 330.000 ευρώ.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον ΟΠΕΚΑ, ενώ η διαδικασία θα προσδιοριστεί εντός των επομένων ημερών.

Η καταβολή της εφάπαξ ενίσχυσης θα πραγματοποιείται τον επόμενο μήνα από εκείνον που υποβλήθηκε η αίτηση.

Ωφελούμενοι είναι όσοι νοσηλεύτηκαν εξαιτίας των πυρκαγιών για χρονικό διάστημα άνω των 48 ωρών, συνεχόμενα ή διακοπτόμενα ή εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομεία. Η οικονομική ενίσχυση θα είναι αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων. Επίσης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο, τους Δήμους, τις Περιφέρειες, τα Ασφαλιστικά Ταμεία ή τα Πιστωτικά Ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Εάν προκύψουν περιπτώσεις ατόμων που υπέστησαν τραυματισμό λόγω των πυρκαγιών, αλλά στο μεταξύ απεβίωσαν χωρίς να υποβάλλουν σχετική αίτηση, τότε η οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στο σύζυγο του αποβιώσαντος δικαιούχου ή στο πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης. Εάν δεν υφίσταται γάμος ή σύμφωνο συμβίωσης, η ανωτέρω οικονομική ενίσχυση καταβάλλεται στους κληρονόμους του αποβιώσαντος δικαιούχου.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα