back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γ. Πατούλης: Η Αττική “κράτησε” σε μια ακραία φυσική κατάσταση

Διαβάστε επίσης

Για την κακοκαιρία “Μπάλλος” και τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για ακραία καιρικά φαινόμενα τονίζοντας ότι οι υποδομές και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης ανταποκρίθηκαν άριστα.

«Η Αττική “κράτησε” σε μια ακραία φυσική κατάσταση. Συγκεκριμένα μέσα σε περίπου 8 ώρες είχαμε το 1/3 της ετήσιας βροχόπτωσης όσον αφορά τον νομό Αττικής. Η προετοιμασία βάση των δυνατοτήτων, λειτούργησε, είχαν καθαριστεί τα φρεάτια και τα ρέματα και για αυτό δεν είδαμε πλημμυρισμένες γειτονιές ή αυτοκίνητα να παρασύρονται»τόνισε 

Για τα όσα σημειώθηκαν στην εκβολή του Ιλισού επί της Λ. Ποσειδώνος στο ύψος του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, αλλά και τον φόβο για πιθανή υπερχείλιση του Κηφισού – λόγος για τον οποίο διεκόπη η κυκλοφορία κατά τις νυχτερινές ώρες – ο κ. Πατούλης δήλωσε ότι αυτά τα προβλήματα θα εκλείψουν οριστικά σε τρεις μήνες, με την ολοκλήρωση των έργων της Α΄ Φάσης του Φαληρικού Όρμου, στην παραλιακή λεωφόρο. «Οι δύο ποταμοί διαθέτουν υπερσύγχρονους συλλεκτήρες απορροής κι ένα άψογο στραγγιστικό σύστημα, το οποίο θα διασφαλίσει στο ακέραιο τις ζωές και τις περιουσίες των περιοίκων, κυρίως στους δήμους Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα