back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Δύσκολη η αποψινή νύχτα στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία δοκιμάζεται από τον Μπάλλο. Η έντονη βροχόπτωση έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας. Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η πυροσβεστική έχει δεχθεί 30 κλήσεις, εκ των οποίων, 26 για αντλήσεις υδάτων από σπίτια και 4 για μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία, στην περιοχή Ζαγκλιβέρι του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, μετά από υπερχείλιση ρέματος.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, στο ύψος της Ασπροβάλτας, σε σημεία της παλιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Καβάλας και στην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μηχανιώνας. Πολλά κυκλοφοριακά προβλήματα στο Κιλκίς, στην Πιερία, και στην Χαλκιδική.

Οι κάτοικοι του Λαγκαδά, της Βόλβης και της Χαλκιδικής έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στην νότια Εύβοια, ένας 69χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός, σε ρέμα στους Στακέους. Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στα Στύρα Ευβοίας, στην Ηλεία και την Κέρκυρα.

Καλύτερη εικόνα στην Αττική, στο Χαλάνδρι κλειστή εως αυτή την ώρα η οδός Παπανικολή από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ζαν Μωρέας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου ακινητοποιήθηκε λεωφορείο με εγκλωβισμένους επιβάτες ζητά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος θα λάβει καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από αύριο το πρωί και, κυρίως, μετά το μεσημέρι. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα καταγράφηκαν βροχές σε 413 από τους 414 ενεργούς αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς εκτός από το ακριτικό Καστελόριζο.

2.665 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 496 στην Αττική, τα 423 στη Θεσσαλονίκη και 174 στη Λάρισα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 368 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Tην παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων και υπογραφών μέχρι την επόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, γνωστοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

Πέντε κατηγορίες οχημάτων θα κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο της Αθήνας από τις 25 Οκτωβρίου, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ το μέτρο του Καθαρού Δακτυλίου. Τα ηλεκτρικά, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου, τα υβριδικά και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.

Μια επιτροπή Αμερικανών ειδικών συμφώνησε ομόφωνα σήμερα να συστήσει τη χορήγηση και δεύτερης δόσης του εμβολίου της Johnson & Johnson για την Covid-19.

Η πρόταση αυτή μπορεί να κατευνάσει τις ανησυχίες των 15 εκατομμυρίων Αμερικανών πολιτών που είχαν κάνει το μονοδοσικό εμβόλιο αλλά αναρωτιόντουσαν αν αρκεί για να τους προστατεύσει, ιδίως μετά την εξάπλωση της παραλλαγής Δέλτα.

Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 83-68 της Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ για την 4η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Στο ημίχρονο για την ίδια διοργάνωση Ρεάλ Μαδρίτης- Παναθηναϊκός 42-30.

Και ο καιρός,

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα