back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Στη Βόρεια Ελλάδα εντοπίζονται αυτή την ώρα τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο Δήμο Λαγκαδά μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις υπερχείλισε το ρέμα στο χωριό Ζαγκλιβέρι και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής προκειμένου να απεγκλωβιστούν 4 άτομα από τα σπίτια τους.

Επίσης διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Θεσσαλονίκης – Καβάλας, μετά τον κόμβο της Ρεντίνας στο ρεύμα για Θεσσαλονίκη.

Οι κάτοικοι του Λαγκαδά, της Βόλβης και της Χαλκιδικής έλαβαν μήνυμα στα κινητά τους με το οποίο καλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στην νότια Εύβοια, ένας 69χρονος κτηνοτρόφος εντοπίστηκε νεκρός, σε ρέμα στους Στακέους. Προβλήματα παρατηρούνται επίσης στα Στύρα Ευβοίας, στην Ηλεία και την Κέρκυρα.

 

Καλύτερη εικόνα στην Αττική, στο Χαλάνδρι κλειστή εως αυτή την ώρα η οδός Παπανικολή από το ύψος της διασταύρωσης με την οδό Ζαν Μωρέας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

 

Προκαταρκτική εξέταση για να διερευνηθούν τα αίτια του πλημμυρικού φαινομένου στη λεωφόρο Ποσειδώνος όπου ακινητοποιήθηκε λεωφορείο με εγκλωβισμένους επιβάτες ζητά η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου. Η έρευνα ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης Αντώνη Ελευθεριάνο ο οποίος θα λάβει καταθέσεις για να διαπιστωθεί εάν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα και εάν είχαν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα από όλους τους αρμόδιους φορείς.

 

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στον Αθήνα 9.84 ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από αύριο το πρωί και, κυρίως, μετά το μεσημέρι.

 

2.665 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, εκ των οποίων τα 496 στην Αττική, τα 423 στη Θεσσαλονίκη και 174 στη Λάρισα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 368 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

 

Tην παράταση της προθεσμίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων και υπογραφών μέχρι την επόμενη Πέμπτη στις 6 το απόγευμα, γνωστοποίησε η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΚΙΝΑΛ ενόψει της εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση η ανακήρυξη των υποψηφίων Προέδρων θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα για όλους μετά τον έλεγχο των υπογραφών.

 

Σε ισχύ τίθεται από τις 25 Οκτωβρίου το μέτρο του «Καθαρού Δακτυλίου» στο κέντρο της Αθήνας. Όπως αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη ελεύθερα θα κυκλοφορούν εντός του Δακτυλίου, τα ηλεκτρικά οχήματα, τα εκ κατασκευής φυσικού αερίου και υγραερίου οχήματα, τα υβριδικά οχήματα και τα οχήματα κατηγορίας Euro 6 που εκπέμπουν κάτω από 120 gr CO2.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε να περιοριστεί δραστικά ο αριθμός των αδειών που θα χορηγηθούν για κατ΄εξαίρεση κίνηση εντός του Δακτυλίου ενώ αναθεωρείται προς το αυστηρότερο, το πλαίσιο φορτοεκφορτώσεων.

 

Στη Γερμανία, οι ηγεσίες Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και Ελευθέρων Δημοκρατών κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία επί των βασικότερων θεμάτων, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη φάση των μεταξύ τους διερευνητικών επαφών, με στόχο τη συγκρότηση ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Και τα τρία κόμματα υπαναχωρούν από κάποιες θέσεις τους, με αντάλλαγμα την επικράτηση της ατζέντας τους σε άλλα.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα, αναμένονται αύριο στην Αττική. Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 18 βαθμοί αυτή την ώρα η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα