back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με μαχαίρι δέχθηκε ο Βρετανός βουλευτής των Συντηρητικών Σερ Ντέιβιντ Έιμες στη διάρκεια μιας συνάντησης με ψηφοφόρους της εκλογικής περιφέρειάς του, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky. Ο δράστης φέρεται να εισήλθε στο χώρο όπου γινόταν η συνάντηση στο γραφείο του βουλευτή . Την είδηση επιβεβαίωσε το γραφείο του . Πριν από λίγο η Αστυνομία ανέφερε στον λογαριασμό της στο Twitter ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης συνελήφθη και ότι δεν αναζητεί άλλους υπόπτους.

Στην εσωτερική επικαιρότητα: Επιστολή προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλε ο Aμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν, με αφορμή την υπογραφή της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ. Στο κείμενο υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ «χαιρετίζουν τον ρόλο της Ελλάδας ως περιφερειακού ηγέτη και πυλώνα σταθερότητας, ενώ προσθέτει ότι οι ΗΠΑ “παραμένουν προσηλωμένες στην υποστήριξη της ευημερίας, της ασφάλειας και της δημοκρατίας της Ελλάδας” .

Με λιγότερη ένταση από χθες πλήττει σήμερα την Αττική ο “Μπάλλος”. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, που μίλησε στον Αθήνα 9.84, οι μπόρες μέχρι το απόγευμα δεν θα έχουν σχέση με τη διάρκεια και την ένταση της χθεσινής βροχόπτωσης, ενώ ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα από αύριο το πρωί και, κυρίως, μετά το μεσημέρι.

”Η Αττική κράτησε σε ακραία φυσική κατάσταση. Μέσα σε 8 ώρες είχαμε το 1/3 της ετήσιας βροχόπτωσης όσον αφορά τον νομό”, δήλωσε, επίσης στον σταθμό μας, ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης. Όπως είπε, “είχαν καθαριστεί τα φρεάτια και τα ρέματα, γι΄αυτό και δεν είδαμε να παρασύρονται αυτοκίνητα, ή απρόβλεπτες καταστάσεις στις γειτονιές”. “Υπήρχαν 2-3 περιστατικά από κεντρικούς άξονες κι αυτό γιατί πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα, όπως ο Κηφισός ο οποίος μαζεύει όλο τον όγκο των υδάτων, αλλά και τα έργα στον Φαληρικό όρμο”, κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Η κακοκαιρία είναι στην αποδρομή της παραμένουν, πάντως, πολλά προβλήματα στους δρόμους της πρωτεύουσας. Την εικόνα μας δίνει ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος…

Η κακοκαιρία μετράει ήδη έναν νεκρό. Πρόκειται για τον 69χρονο κτηνοτρόφο, που αγνοείτο από χθες στους Τσακαίους, στην Εύβοια. Ο κτηνοτρόφος, ο οποίος είχε ζητήσει χθες το απόγευμα βοήθεια από την Πυροσβεστική, βρέθηκε μακριά από το αυτοκίνητό του, το οποίο παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά την ώρα της καταιγίδας που έπληττε τη νότια Εύβοια. Στην Αθήνα, το πρωί κατέρρευσε μπαλκόνι πολυώροφης πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι. Το κτίριο εκκενώθηκε, προκειμένου να ελεγχθεί η στατικότητά του, ενώ έκλεισε και ο δρόμος για λόγους ασφαλείας.

Προβλήματα από την κακοκαιρία στα Στύρα Ευβοίας, στην Εύβοια, στην Ηλεία, την Κέρκυρα, αλλά και στη Χαλκιδική, όπου, τελικά, υπερχείλισε το ρέμα που διασχίζει την Ολυμπιάδα στον δήμο Αριστοτέλη, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια.

Λόγω των καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται το συλλαλητήριο που είχαν προγραμματίσει στις 6:00 το απόγευμα, στη Βουλή, οι εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα: Ακριβότερο κατά 45% σε σχέση με πέρυσι διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Αστυνομικοί συνόδευσαν σήμερα υπαλλήλους της Πολεοδομίας του Δήμου Ζωγράφου εντός του χώρου του ΕΜΠ, μετά από καταγγελία για παράνομη κατασκευή από ομάδα αγνώστων εντός της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών. Κατόπιν συνεννόησης με την αρμόδια εισαγγελέα και την πρυτανική αρχή, κατεδαφίστηκε ο αυθαίρετος τοίχος και απομακρύνθηκαν τα οικοδομικά υλικά από συνεργεία του Δήμου. Χθες, ομάδα ατόμων απώθησαν και εξύβρισαν τον Κοσμήτορα της Σχολής, Σταύρο Κουρκούλη, ο οποίος, μαζί με δύο μέλη του Πανεπιστημίου προσπάθησαν να σταματήσουν τις εν εξελίξει εργασίες ανέγερσης του τοίχου.

Στη διεθνή επικαιρότητα:  Στη Γερμανία, οι ηγεσίες των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων και των Ελευθέρων Δημοκρατών κατέληξαν σε μια πρώτη συμφωνία για συγκρότηση ομοσπονδιακού κυβερνητικού συνασπισμού, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την έναρξη της επόμενης φάσης των μεταξύ τους διερευνητικών επαφών.

Και ο καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση από νωρίς το απόγευμα, αναμενονται αυριο στην Αττική. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ, από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα