back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πρωτόγνωρα προβλήματα από τα πλημμυρικά φαινόμενα στη χώρα. Μπαλκόνι πολυώροφης πολυκατοικίας στο Χαλάνδρι, κατέρρευσε στο αμέσως επόμενο μπαλκόνι του κάτω ορόφου. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η σφοδρή νεροποντή και στην Αττική έφερε πλήθος περιστατικών και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες. Κλειστή παραμένει η Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο. Προσωρινός τερματικός σταθμός για τους συρμούς του τραμ είναι η στάση Τροκαντερό, καθώς πραγματοποιούνται εργασίες άντλησης υδάτων στην υπόγεια γέφυρα στο Δέλτα Φαλήρου.

Χωρίς τραμ θα μείνει αύριο η Αθήνα από τις 10 το βράδυ λόγω στάσης εργασίας που εξήγγειλαν οι ηλεκτροδηγοί διεκδικώντας λύση σε προβλήματα υποδομών και στην νεοτηλεματική.

Στη Θεσσαλονίκη τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το πρωί στη Σίνδο. Μπροστά από τα σχολεία επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, διερχόμενο Ι.Χ. παρέσυρε ένα 13χρονο κορίτσι που διέσχιζε τον δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Σύμφωνα με το thestival, η κατάσταση της υγείας του δεν φαίνεται να εμπνέει ανησυχία.

Με ένα ελικόπτερο και drone της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στους Τσακέους Εύβοιας για τον εντοπισμό του 69χρονου που αγνοείται. Στις έρευνες συνδράμουν το Λιμενικό και εθελοντές.

Στα Στύρα περισσότερα από 8 σπίτια πλημμύρισαν. Στην παραλιακή ζώνη η άσφαλτος έχει υποχωρήσει. Εγκατέλειψαν τις εστίες τους πολλοί κάτοικοι στις πυρόπληκτες περιοχές.

Έντονη βροχόπτωση σημειώνεται από νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική, με σημείο αιχμής το ρέμα που διασχίζει το χωριό Ολυμπιάδα, στον δήμο Αριστοτέλη, όπου τον Νοέμβριο του 2019 σημειώθηκαν σοβαρές καταστροφές και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια. Όλη η κατάσταση είναι ελεγχόμενη δήλωσε στο ΑΠΕ ο προϊστάμενος Πολιτικής προστασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής Δημήτρης Λοκοβίτης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Κέρκυρα. Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, με το νερό να μπαίνει σε σπίτια και καταστήματα, ενώ πέτρινες γέφυρες υποχώρησαν. Στην περιοχή Μωραΐτικα με τη συνδρομή Σούπερ Πούμα απεγκλωβίστηκαν τουλάχιστον 30 άνθρωποι. Πολλά προβλήματα αντιμετώπισαν και οι κάτοικοι της Ιθάκης.

1.424 κλήσεις έλαβε συνολικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, οι 779 στην Αττική.

Όπως είπε στον ΑΘΗΝΑ 984 Ο μετεωρολόγος και διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολλυδάς…Από αύριο το πρωί και κυρίως μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σε όλη τη χώρα. Σήμερα στην Αθήνα περιμένουμε μπόρα από το μεσημέρι προς το απόγευμα, η οποία δεν θα έχει σχέση με τη διάρκεια και ένταση της χθεσινής βροχής. Πρόσθεσε ότι και στην Εύβοια μετά το μεσημέρι θα έχουμε βροχή, αλλά όχι μεγάλης έντασης.

Η χθεσινή κακοκαιρία είχε αρκετά ίδια χαρακτηριστικά με τις καταιγίδες που είχαμε το 1993 και ειδικά το 1994 με την χαρακτηριστική περίπτωση του Ποδονίφτη όπου 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κατέληξε.

Ακριβότερο κατά 45% σε σχέση με πέρυσι διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Μια εξάδα υποψηφίων-φέρεται -να διεκδικεί πλέον την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μετά από έντονες ζυμώσεις και με φόντο την απόσυρση της υποψηφιότητας Γεννηματά εξαιτίας της επιδείνωσης της υγείας της. Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής θέλουν και τον Παύλο Χρηστίδη εκπρόσωπο τύπου του κόμματος να κατέρχεται για υποψήφιος. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες -και εκτός απροόπτου-τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποστείλει σχετική επιστολή στην επιτροπή δεοντολογίας.

Χθες εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου και ο Παύλος Γερουλάνος επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Αθήνα είσαι εσύ”. Εντός του επόμενου διημέρου είναι πιθανό να λάβει εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό η Φώφη Γεννηματά, η οποία θα συνεχίσει κατ’ οίκον θεραπευτική αγωγή.

Νέο συλλαλητήριο οργανώνουν στις 6 το απόγευμα έξω από τη Βουλή οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αντιδρώντας στην αξιολόγηση. Η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωσή της κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για παραπληροφόρηση καθώς, όπως αναφέρεται το Εφετείο απέρριψε την έφεση της υπουργού, και έκρινε ότι η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ, δεν είναι καταχρηστική. Κρίθηκε μόνο ως παράνομη για διαδικαστικούς λόγους», ενώ το υπουργείο σε ανακοίνωσή του «υποστηρίζει ότι η απεργία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική».

Στη σύλληψη 34χρονου που φέρεται να κινείται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και να εμπλέκεται σε ληστεία χρηματοποστολής καθώς και σε εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια σε αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Μεσογείων προχώρησε η Αστυνομία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ο 34χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για απείθεια.

ΚΑΙΡΟΣ

Bροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 21 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα