back to top
16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

16.2 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι Παλαιστίνιοι ακύρωσαν συνάντηση με τον Ινφαντίνο

Διαβάστε επίσης

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Παλαιστίνης (PFA) ακύρωσε τη συνάντηση με τον πρόεδρο της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, που είχε προγραμματιστεί γι’ αυτές τις ημέρες στη Ραμάλα, όπως αναφέρει το πρακτορείο WAFA.

Η απόφαση ελήφθη μετά τη συμμετοχή του Ινφαντίνο, μαζί με τον πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στο Ισραήλ, Ντέιβιντ Φρίντμαν, σε μια εκδήλωση στο «Μουσείο Ανοχής, χτισμένο στο ιστορικό ισλαμικό νεκροταφείο Μαμανουλάχ, στην κατεχόμενη πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ».

Με ανακοίνωσή της η PFA έκανε γνωστό ότι λυπάται για την απόφαση του Ινφαντίνο να επισκεφθεί ένα μουσείο που χτίστηκε πάνω από το παλαιότερο μουσουλμανικό νεκροταφείο στην Ιερουσαλήμ:

«Πλήρης αντιπαράθεση με τις αξίες της θρησκευτικής ανεκτικότητας και της ειρηνικής συνύπαρξης» ανέφερε.

«Αυτό το κτίριο κατασκευάστηκε παράνομα στην κατασχεμένη γη του ιστορικού ισλαμικού νεκροταφείου Μαμανουλάχ, μια τοποθεσία που ανακηρύχθηκε ιστορικός χώρος από το Μουσουλμανικό Ανώτατο Συμβούλιο το 1927 και ως «χώρος αρχαιότητας» το 1944. Περιέχει τα λείψανα χιλιάδων Παλαιστινίων, Αράβων και Μουσουλμάνων, των οποίων οι τάφοι βεβηλώθηκαν με την κατασκευή του χώρου του συνεδρίου».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα