18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

18.1 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Ν. Βαφειάδης: Πρόσθετη διδακτική στήριξη από τον Δήμο Αθηναίων σε μαθητές μέσω του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος της Αθήνας, δείχνει για μια ακόμη φορά το κοινωνικό του πρόσωπο και την αλληλεγγύη του, στηρίζοντας συμπολίτες μας που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση στη γνώση, απόδειξη της σημασίας που δίνει στην παιδεία και στην κοινωνική προστασία των δημοτών του.

Με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών εκπαιδευτικών, το Κοινωνικό Φροντιστήριο του δήμου Αθηναίων παρέχει πρόσθετη διδακτική στήριξη σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, που κατοικούν στο δήμο της Αθήνας, ομοίως και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Για την σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στη Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Μετάβασης και Παιδείας του Δήμου Αθηναίων κ. Νίκος Βαφειάδης, εξηγώντας πως το Κοινωνικό Φροντιστήριο υποστηρίζει μαθητές όλων των τάξεων του Γυμνασίου και του Λυκείου, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην προετοιμασία των υποψηφίων για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

«Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια δωρεάν δομή του Δήμου που παρέχει δωρεάν όλα τα μαθήματα σε μαθητές άπορων ή οικονομικά αδύναμων οικογενειών, καθώς και σε άπορους απόφοιτους δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με δωρεάν μαθήματα όλων των ειδικοτήτων», τόνισε.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε, για το σχολικό έτος 2021-2022 «το πρόγραμμα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα διευρυνθεί, προκειμένου να μπορούν να παρακολουθούν δωρεάν μαθήματα κι οι μαθητές των τεχνικών λυκείων της Αθήνας».

Για την εγγραφή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 41ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην οδό Πάτμου 11-13, που βρίσκεται η Γραμματεία και λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο (1ος όροφος) από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή από τις 15:00 έως τις 21:00.

Εναλλακτικά, μπορούν να συμπληρώσουν και να αποστείλουν ηλεκτρονικά την αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Κοινωνικού Φροντιστηρίου [email protected]

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, αλλά και καθηγητές που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, μπορούν να επικοινωνήσουν και τηλεφωνικά τις πρωινές ώρες με το Τμήμα Διά Βίου Μάθησης στα τηλέφωνα 2132082923-4 και τις απογευματινές (από τις 15:00 έως 21:00) με τη Γραμματεία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου στο τηλέφωνο 2108624588.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα