back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Την εργαλειοθήκη της για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Τα βραχυπρόθεσμα εθνικά μέτρα που προτείνει προς τα κράτη-μέλη αφορούν στην έκτακτη στήριξη εισοδήματος σε νοικοκυριά από τα έσοδα του Συστήματος Εμπορίας Δικαιωμάτων Ρύπων, την κρατική ενίσχυση για εταιρείες και σε στοχευμένες φορολογικές μειώσεις. Μεσοπρόθεσμα, η Επιτροπή υποστηρίζει επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ενεργειακή απόδοση, εξετάζει πιθανά μέτρα για την αποθήκευση ενέργειας, καθώς και την αγορά αποθεμάτων φυσικού αερίου.

Οι τιμές πετρελαίου, που ανήλθαν πρόσφατα στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών, είναι απίθανο να αυξηθούν περαιτέρω, δήλωσε σήμερα ο Ιρακινός υπουργός Πετρελαίου, σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα.

Σε εξέλιξη σύσκεψη για την επερχόμενη κακοκαιρία με το όνομα “Μπάλλος” υπό τον υπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη – θα ακολουθήσουν δηλώσεις του υπουργού.

Η κακοκαιρία αναμένεται από τις επόμενες ώρες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε Ιόνιο, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία και Στερεά με σταδιακή επέκταση στην υπόλοιπη χώρα και παράλληλη πτώση της θερμοκρασίας. Χαλαζοπτώσεις προβλέπονται σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές, ενώ χιονοπτώσεις θα υπάρξουν στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από νωρίς αύριο το πρωί. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Τα φαινόμενα θα πλήξουν την Αττική από αύριο τα ξημερώματα. Εξασθένιση από το Σάββατο.

Μείωση του δημόσιου χρέους από φέτος και επιστροφή της Ελλάδας στα πρωτογενή πλεονάσματα από το 2023 προβλέπει για τη χώρα μας το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Παράλληλα, βελτιώνει τις προβλέψεις του για το ύψος του χρέους, το οποίο προβλέπει ότι θα υποχωρήσει κάτω από το 200% του ΑΕΠ από το 2022.

Κύμα συμπαράστασης στη Φώφη Γεννηματά. “Παγώνουν” οι τρεις υποψήφιοι για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, οι κ.κ. Λοβέρδος, Ανδρουλάκης, Καστανίδης, τις προεκλογικές τους δραστηριότητες – ενδεχομένως εντός της ημέρας κάποιες πρώτες άτυπες συζητήσεις στα κομματικά όργανα, καθώς και μεταξύ των τριών υποψηφίων.

Ξεκινά από αύριο έως και το μεθεπόμενο Σάββατο, 23 Οκτωβρίου, η δωρεάν διάθεση 5 αυτοδιαγνωστικών τεστ από τα φαρμακεία στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Με 174 θετικές ψήφους η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Μάνφρεντ Βέμπερ επανεξελέγη για τρίτη φορά επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 162 μέλη ψήφισαμν υπέρ, 11 απείχαν.

Δύσκολη αποστολή έχει απόψε ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα για την Ευρωλίγκα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μας δώσει ο Ανδρέας Χανιάς, ο οποίος βρίσκεται στην τηλεφωνική μας γραμμή….

Και ο καιρός: Νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αθήνα. Βροχοπτώσεις και κατά τόπους καταιγίδες από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί, αυτή την ώρα, εδώ, στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα