back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Παροδική, αλλά οξύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις, χαρακτήρισε την ενεργειακή κρίση ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταικούρας. Εκτίμησε ότι θα διαρκέσει μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2022, διαβεβαίωσε ωστόσο, ότι η κυβέρνηση έχει τους πόρους, να στηρίξει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Περισσότερα από 1 εκατ. νοικοκυριά θα λάβουν φέτος το «νέο» επίδομα θέρμανσης μετά τη διεύρυνση τόσο των εισοδηματικών όσο και των περιουσιακών κριτηρίων.

Την ανάγκη μιας γενναίας μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84. Σημείωσε παράλληλα, ότι απαιτείται παράλληλα ΚΑΙ μείωση του ΦΠΑ από το 13 στο 6% για τα βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Αυστηροί έλεγχοι για την γνησιότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, ξεκινούν από σήμερα μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας και της ΑΑΔΕ. Από σήμερα εξάλλου, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές στην απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύκτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Αύριο, ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση εμβολίου για τα άτομα άνω των 50 ετών και τις ευπαθείς ομάδες. Η 3η δόση θα γίνεται μόλις συμπληρωθούν 6 μήνες από την 2η.

Σε εξέλιξη στην Ομόνοια, αντιρατσιστικό συλλαλητήριο με τη συμμετοχή αριστερών οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων.  Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών όταν οι διαδηλωτές βγήκαν στο δρόμο και δεν άφηναν μία λωρίδα ανοιχτή για να διατηρηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Ξεκίνησε το 1ο Φεστιβάλ «Strong me», που πραγματοποιείται το Σαββατοκύριακο από τις 11 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων. Με σύνθημα “Κάνε το φόβο σου δύναμη” είκοσι ένας (21) φορείς ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για τα δικαιώματα γυναικών και παιδιών απέναντι στα φαινόμενα βίας. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει ομιλίες, σεμινάρια, workshop, αλλά και μουσικά δρώμενα.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στις επτά το απόγευμα, η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει στο Μπατούμι τη Γεωργία, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2022. Για λόγους ασφαλείας, μετά την κατάρρευση πολυκατοικίας με 8 νεκρούς, χθες, ο αγώνας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Και ο καιρός…

Σύμφωνα με έκτακτο Δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αύριο Κυριακή, νέο κύμα κακοκαιρίας, με βροχές, τοπικά ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις θα πλήξει τη δυτική, κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα πιθανότατα θα επηρεάσουν και τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας. Στην Αττική, νεφώσεις και από το μεσημέρι βροχές τοπικά ισχυρές και πιθανόν χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

22,4 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα