back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στον εισαγγελέα ο Ιρακινός που συνελήφθη χθες στην Αθήνα για συμμετοχή στον ISIS

Διαβάστε επίσης

Στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών θα οδηγηθεί σήμερα το πρωί ο 34χρονος Ιρακινής καταγωγής, που συνελήφθη χθες το μεσημέρι από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο κέντρο της Αθήνας και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ISIS. 

Οι Αρχές έφθασαν στα ίχνη του κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών που παρασχέθηκαν από αλλοδαπές συνεργαζόμενες υπηρεσίες και σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π.). Κατά πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες ενημερώθηκαν οι ελληνικές αρχές από ξένη υπηρεσία ότι Ιρακινός με τα στοιχεία του 34χρονου αναζητείται ως μέλος του ISIS, ενώ υπάρχει και οπτικό υλικό από βίντεο που φαίνεται σε εκδηλώσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης με οπλισμό από 2014. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρχές και ο Ιρακινός εντοπίστηκε από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία, σε συνεργασία με την ΕΥΠ, στο κέντρο της Αθήνας όπου συνελήφθη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο 34χρονος Ιρακινός είχε έρθει στην Ελλάδα μαζί με τη σύζυγό του και 4 παιδιά τους το 2018, και ζήτησε πολιτικό άσυλο, το οποίο απορρίφθηκε σε πρώτο βαθμό. Έκανε και δεύτερη αίτηση που επίσης απορρίφθηκε σε 2ο βαθμό. Στη συνέχεια έκανε προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια, ζητώντας και πάλι άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους, η οποία εκκρεμεί.

Δημήτρης Πέρρος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα