back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ο Πάου Γκασόλ ανακοίνωσε το τέλος της καριέρας του

Διαβάστε επίσης

Μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες του παγκόσμιου μπάσκετ, ο Ισπανός σέντερ Πάου Γκασόλ, έβαλε τέλος στην τεράστια καριέρα του.

Σε ειδική συνέντευξη Tύπου η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο 41χρονος βετεράνος, πλέον, άσος, ανακοίνωσε την απόφασή του να κρεμάσει την γεμάτη γαλόνια φανέλα του. Ο Γκασόλ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο με την αγαπημένη του Εθνική Ισπανίας, έχοντας στις πλάτες του μία τεράστια πορεία στο NBA αλλά και τις διεθνείς διοργανώσεις.

Κορυφαίες στιγμές στην συλλογική πορεία του είναι αδιαμφισβήτητα τα δύο πρωταθλήματα στο ΝΒΑ με τους Λος Άντζελες Λέικερς του Κόμπι Μπράιαντ, την ώρα που σε εθνικό επίπεδο σάρωσε με τους «φούριας ρόχας» σε κάθε διοργάνωση.

Για την ακρίβεια ο Πάου Γκασόλ κατέκτησε τα πάντα με την Εθνική Ισπανίας καθιερώνοντας την χώρα της Ιβηρικής ως μία από τις κορυφαίες όλων των εποχών. Πιο συγκεκριμένα, μέτρησε τρία μετάλλιa στις μικρές Εθνικές ομάδων ενώ σε εκείνη των ανδρών είχε 11 μετάλλια (1 χρυσό σε Παγκόσμιο Κύπελλο, 3 χρυσά σε Ευρωμπάσκετ, 2 ασημένια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, 2 ασημένια σε Ευρωμπάσκετ, 2 χάλκινα σε Ευρωμπάσκετ και άλλο 1 χάλκινο στους Ολυμπιακούς του 2016).

Από εκεί και πέρα, με την φανέλα της Μπαρτσελόνα είχε ακόμη 3 πρωταθλήματα Ισπανίας και 1 Spanish King’s Cup με την Euroleague να είναι το μοναδικό τρόπαιο που ξέφυγε από την λαμπρή συλλογή του.

Στις αποχαιρετιστήριες δηλώσεις τον μυθικό Πάου Γκασόλ τίμησαν κορυφαίες προσωπικότητες του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας και άλλοτε συνοδοιπόρος του στην εθνική, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο μέχρι πρότινος προπονητής του, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο Φελίπε Ρέγιες, ο Ραούλ Λόπεθ, ο Πάμπλο Λάσο.

«Ήθελα να παίξω μπροστά στην κόρη μου, δούλεψα με τους γιατρούς και τώρα που ήρθε το τέλος, είμαι προετοιμασμένος γι’ αυτό. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα που μου έδωσε την ευκαιρία γι’ αυτούς τους όμορφους μήνες, είμαι πολύ χαρούμενος. Ήταν μία από τις καλύτερες περιόδους της ζωής και της καριέρας μου. Έπαιξα και με την εθνική ομάδα, ήταν ιδιαίτερο το συναίσθημα κι ας μην κατακτήσαμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε ο συγκινημένος Πάου και προσέθεσε:

«Είμαι εδώ για να σας πω ότι αποσύρομαι από το μπάσκετ. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, αλλά πάντα πρέπει να γνωρίζεις πότε να αλλάξεις μια ταχύτητα για να απολαύσεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου. Ήθελα να τελειώσω παίζοντας, όχι με πατερίτσες και με χειρουργικές επεμβάσεις» πρόσθεσε και συνέχισε: «Ευχαριστώ όλους τους συνοδοιπόρους μου σε αυτό το ταξίδι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας και ελπίζω πως μπορώ να στηρίζομαι σε εσάς για τα επόμενα πρότζεκτ. Πάντα ήθελα να θέτω νέους στόχους και νέα όρια».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα