back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Ανάπτυξη 6,1% για φέτος προβλέπει το προσχέδιο του προυπολογισμού που κατατίθεται σήμερα στη Βουλή. 

Θα περιλαμβάνει τις φορολογικές ελαφρύνσεις και τα μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.  

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι σε περίπτωση που υπάρχει σημαντική βελτίωση στην πρόβλεψη για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επιπλέον πακέτο στήριξης στα ευάλωτα νοικοκυριά όταν κατατεθεί το τελικό κείμενο.  

 Το προσχέδιο θα παρουσιαστεί στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης του υπουργικού συμβουλίου στις 11, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.  

 

Η 11η αξιολόγηση των θεσμών για την Ελλάδα θα βρεθεί σήμερα μεταξύ άλλων στην ατζέντα του eurogroup, στο Λουξεμβούργο. Επί τάπητος η ενεργειακή κρίση και πληθωρισμός στην ζώνη του ευρώ.  

  

Σήμερα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ προκειμένου οι συνταξιούχοι με περισσότερα από 30 έτη ασφάλισης να έχουν προσωποποιημένη ενημέρωση σχετικά με τα αναδρομικά. 

Μέσω της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν αν η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών τους είναι ακόμη υπό επεξεργασία, αν έχει ολοκληρωθεί ο επανυπολογισμός χωρίς να προκύπτουν αναδρομικά για τους ίδιους και τα στοιχεία της εκκαθάρισης.  

Με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα ξεκινούν σταδιακά από σήμερα και μέχρι την επόμενη Δευτέρα τα δια ζώσης μαθήματα στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας προωθεί, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, τη λειτουργία εμβολιαστικών κέντρων μέσα στα ΑΕΙ.  

Σε αναμονή των αποτελεσμάτων των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί στη Βόρεια Ελλάδα, βρίσκονται οι επιστήμονες, τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί.  

 

1.165 νέα κρούσματα κορονοϊου, 31 θανάτους και 332 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ.  

    

Νέες επιθέσεις χθες από ομάδες ακροδεξιών σε Αττική και Θεσσαλονίκη.  

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή της αίτησης Α21 για το Επίδομα Παιδιού έτους 2021. Η πλατφόρμα είχε κλείσει προσωρινά στις 13 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία υπολογισμού της καταβολής της τέταρτης δόσης του επιδόματος. 

 

Βόρεια Κορέα και Νότια Κορέα αποκατέστησαν τις γραμμές επικοινωνίας τους ανακοίνωσε η Σεούλ σήμερα, μετά τη διακοπή της λειτουργίας τους τον Αύγουστο. 

«Η κυβέρνηση εκτιμά ότι τέθηκε μια βάση για την ανανέωση των διακορεατικών σχέσεων», σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Νότιας Κορέας. 

Αποκαταστάθηκε η επικοινωνία και ανάμεσα στους στρατούς των δύο χωρών. 

Το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για διαρκή ειρήνη στη χερσόνησο. 

Ωστόσο αναλυτές υποβαθμίζουν την εξέλιξη, κάνοντας λόγο για χειρονομία «συμβολικής» φύσης και υπογραμμίζοντας τις πρόσφατες δοκιμές πυραύλων κι από τις δύο χώρες. 

 

Ο σκιτσογράφος Λαρς Βιλκς, που προκάλεσε παγκόσμιο σάλο το 2007 απεικονίζοντας τον προφήτη Μωάμεθ με σώμα σκύλου, βρήκε τον θάνατο σε τροχαίο στη Σουηδία, όπως και οι δύο αστυνομικοί που ήταν επιφορτισμένοι με την προστασία του. 

      

Γενικά αίθριος  σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες και βοριάδες έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.  

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα