back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται η έκδοση υπουργικής απόφασης για την επιδότηση ρεύματος και φυσικού αερίου.

Η ενεργειακή κρίση θα βρεθεί μεταξύ άλλων στο επίκεντρο των συζητήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αύριο και την Τρίτη κατά τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών για τους δικαιούχους όλων των κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, της Αυξημένης Αποζημίωσης Ειδικού Σκοπού και της Επιδότησης Παγίων Δαπανών. Τα δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο “myBusinessSupport” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Αβάσιμες και αστήριχτες χαρακτηρίζουν διπλωματικές πηγές τις κατηγορίες που εκτοξεύει η Άγκυρα, εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, σημειώνοντας πως τέτοιες ανακοινώσεις υπονομεύουν τις διερευνητικές επαφές, που ξεκινούν την Τετάρτη στην Άγκυρα. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών δείχνοντας προς το Παρίσι, προειδοποιεί «τρίτες χώρες ότι δεν θα πρέπει να γίνουν όργανα της Ελλάδας και της Κύπρου, οι οποίες προβαίνουν σε μονομερείς ενέργειες. Καταγγέλλει ότι έγιναν παραβιάσεις στην τουρκική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της Κρήτης από το σκάφος NAUTICAL GEO κατά τη διάρκεια ερευνών για τον αγωγό ΕΑSTMED και ακόμα ότι οι έρευνες που ξεκινούν σήμερα από το ίδιο σκάφος – εντός Κυπριακής ΑΟΖ αυτή τη φορά – παραβιάζουν δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Σε συντονισμό Αθήνα και Λευκωσία επέλεξαν να μην απαντήσουν στην τουρκική ανακοίνωση.

Ανησυχητικά παραμένουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στη βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1837 νέα κρούσματα κορωνοϊου. Εξ αυτών τα 493 καταγράφηκαν στην Αττική, 262 στη Θεσσαλονίκη και 125 στη Λάρισα. 332 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Κατέληξαν άλλοι 29 άνθρωποι με τον συνολικό αριθμό των θανάτων από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται 14.889.

Δωρεάν rapid test διενεργούν και σήμερα κινητές μονάδες υγείας του ΕΟΔΥ, σε 33 σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, ως τις 3 μετά το μεσημέρι, στον Δήμο Αχαρνών, στην Πλατεία Καράβου και στη Γλυφάδα, στο Δρόμο των Ποιητών στη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως τη μία και μισή μετά το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Καλλιθέας, για τη διεξαγωγή του «KALLITHEA HALF MARATHON 2021». Αναλυτικά οι δρόμοι στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr.

Κυριακή δράσης σήμερα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου στο Γκάζι. Παιδιά από 3 έως 6 ετών μπορούν να διασκεδάσουν στο υπαίθριο εργαστήρι ζωγραφικής και να γίνουν «Μικροί κηπουροί με πινέλα»! Ώρες έναρξης του προγράμματος στις 11 και στις 12. Επίσης η ημέρα προσφέρεται και για μία «βόλτα στο μουσείο με σακίδιο» που βοηθά μικρούς και μεγάλους να ανακαλύψουν το παλιό εργοστάσιο μέσα από μια εναλλακτική διαδρομή.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τα σημερινά παιχνίδια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ

Στις τέσσερις: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννενα και Παναιτωλικός – ΑΕΚ. Έξι και τέταρτο: ΟΦΗ – ΠΑΟΚ. Οκτώ και μισή: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Ιωνικός – Λαμία.

Χθες Βόλος – Αστέρας Τρίπολης: 2-1 και Άρης – Απόλλων Σμύρνης: 0-0

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική με λίγες τοπικές νεφώσεις. Θερμοκρασία από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα