back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Ναι» υπό προϋποθέσεις από τους Αθηναίους για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Διαβάστε επίσης

Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο ακύρωσης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι η απόφαση δεν θα είναι γενική αλλά θα προσαρμόζεται στα επιδημιολογικά στοιχεία της κάθε περιφέρειας.

Η πλειοψηφία των Αθηναίων εκφράζει την άποψη πως η παρέλαση μπορεί να γίνει κανονικά με την παρουσία του κόσμου, εάν φυσικά τηρηθεί αυστηρά το πρωτόκολλο ασφαλείας (μάσκες, αποστάσεις), κάτι που ωστόσο φαντάζει ανέφικτο για ορισμένους άλλους που θεωρούν ότι οι ιδιάζουσες συνθήκες λόγω κορονοϊού καθιστούν επικίνδυνο εγχείρημα την πραγματοποίηση της.

«Ναι» στην διεξαγωγή της καθιερωμένης παρέλασης την 28η Οκτωβρίου, υπό την προϋπόθεση της αυστηρής τήρησης των κανόνων ασφαλείας από τους συμμετέχοντες επισήμους και κόσμο, λέει η πλειοψηφία των Αθηναίων, σε σχετικό ρεπορτάζ του Αθήνα 9.84. Στον αντίποδα, καταγράφονται άλλες απόψεις από ορισμένους που συνιστούν να περιμένουμε πρώτα την απόφαση των επιστημόνων, βάσει και των επιδημιολογικών συνθηκών που θα επικρατούν εκείνες τις μέρες.

Πάντως, στο ρεπορτάζ του 9.84 καταγράφονται και κάποιες άλλες απόψεις από άτομα που εμφανίζονται να διαφωνούν με το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου μόνο για τους επισήμους, δηλαδή χωρίς την παρουσία του κόσμου.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα