back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Εκλογικό θρίλερ προβλέπουν οι αναλυτές στην Γερμανία. Οι ομοσπονδιακές κάλπες κλείνουν στις 7 το απόγευμα – ώρα Ελλάδας – και τότε αναμένεται να υπάρξει μια πρώτη εικόνα για τον διάδοχο της Άγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία. Να σημειωθεί ωστόσο ότι στα exit poll δεν μπορεί να αποτυπωθεί η επιστολική ψήφος.

Με βάση τα δημοσκοπικά ευρήματα ο Ολαφ Σολτς και το Σοσιαδημοκρτατικό κόμμα προηγούνται οριακά από τους χριστιανοδημακράτες και τον Άρμιν Λάσετ.

Με άρθρο του στην εφημερίδα Bild ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Φρανκ Βάλτερ Σταινμάιερ επισημαίνει ότι η Γερμανία βρίσκεται ενώπιον μιας πολιτικής μετάβασης και το διακύβευμα των εκλογών είναι προς ποια κατεύθυνση θα κινηθεί η χώρα, μετά από 16 χρόνια διακυβέρνησης από την Άγκελα Μέρκελ.

Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα νέα μέτρα και πρωτόκολλα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊο που θα ισχύσουν από αύριο. Εφεξής, οι γιατροί θα καθορίζουν για ποιες ιατρικές πράξεις θα απαιτείται rapid test για εμβολιασμένους και ανεμβολάιστους ασθενείς. Θυμίζουμε ότι μέχρι τώρα προβλεπόταν διεξαγωγή rapid test 48 ωρών σε ασθενείς που προσέρχονται στα οδοντιατρεία.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη, σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν. Ο 7Οχρονος πολιτικός νοσηλεύεται από χθες, διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, με επιπλοκές του κορωνοϊου.

32 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τους εκτελεστές της 17 Νοέμβρη.

“’Ανανδροι δολοφόνοι έκοψαν το νήμα της ζωής του Παύλου Μπακογιάννη. Δεν μπόρεσαν, όμως, να ανακόψουν την ορμή των ιδεών του. Η εθνική ενότητα και η πολιτική ωριμότητα είναι, πια, πλειοψηφική πραγματικότητα: τα δυνατά δέντρα που ρίζωσαν και μεγαλώνουν στη χώρα, πάνω στους σπόρους της σκέψης και της δράσης του Παύλου. Τα λόγια του ηχούν ακόμη μέσα μου. Θα είναι για πάντα στην καρδιά μου και θα τον θυμάμαι με αγάπη”, το μήνυμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με τον τίτλο ενός συγκινητικού τραγουδιού του Πάνου Μουζουράκη, το Κοίτα Μπαμπά, και το σχετικό βίντεοκλιπ, τιμά τη μνήμη του ο γιός του, Κώστας Μπακογιάννης.

Η περιοχή του Κολωνακίου βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της καθιερωμένης Κυριακής της καθαριότητας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων. Με ”Περισσότερα από 20 πλυστικά σύγχρονα μηχανήματα και 20 εργαζόμενους της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωση’’

Στην Ισλανδία, με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων, η συμμαχία αριστεράς – δεξιάς, με πρωθυπουργό την οικολόγο Κατρίν Γιακομπσντοτιρ παραμένει στο πηδάλιο της χώρας. Η Ισλανδία γίνεται η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που η πλειοψηφία των βουλευτών της, συγκεκριμένα το 52,3% είναι γυναίκες. Η Σουηδία με ποσοστό 47% γυναικών στα βουλευτικά έδρανα περνά πλέον στη δεύτερη θέση.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Στον τελικό του Ostrava Open απέναντι στην Ανέτ Κονταβέιτ αγωνίζεται αυτή την ώρα η Μαρία Σάκαρη.

Για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ :

Αυτή την ώρα: Παναθηναϊκός – Βόλος και Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός,

Στις 18:15 Λαμία- Παναιτωλικός και στις 20:30 ΠΑΟΚ -ΑΕΚ.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 5 μποφόρ, Θερμοκρασία από 15 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 29,7 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα