back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων τις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές εκλογές στη Γερμανία, που σηματοδοτούν το τέλος της πολιτικής διαδρομής της Άγκελα Μέρκελ. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα διατηρεί το προβάδισμά του, περίπου μίας εβδομάδας από τους Χριστιανοδημοκράτες, ωστόσο τίποτε δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο, καθώς πάνω από 30% είναι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι.

Ο επικεφαλής των χριστιανοδημακρατών, Άρμιν Λάσετ, έχοντας και σήμερα στο πλευρό του την απερχόμενη καγκελάριο, θα πραγματοποιήσει το απόγευμα την τελευταία προεκλογική του ομιλία στην γενέτειρά του, το Άαχεν. Από πλευράς του ο Όλαφ Σολτς, που ηγείται των Σοσιαλδημοκρατών θα μιλήσει το απόγευμα σήμερα στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου. Η υποψήφια των Πράσινων Αναλένα Μπέρμποκ έχει ολοκληρώσει την προεκλογική της εκστρατεία και πλέον προσδοκά ένα εκλογικό ποσοστό της τάξης του 15% που θα δώσει στο κόμμα της την τρίτη θέση στην γερμανική καγκελαρία.

Την άμεση διερεύνηση της προέλευσης και της ταυτότητας ΟΛΩΝ των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος, ζήτησε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, στον απόηχο πληροφοριών ότι αντιεμβολιαστές προσπαθούν – με οικονομικό αντάλλαγμα – να εξαπατήσουν πολίτες για δήθεν παροχή πλήρους ασυλίας και κάλυψης έναντι του μη εμβολιασμού τους.

Εντός της προσεχούς εβδομάδας αναμένεται να ψηφιστεί η ρύθμιση για την κατάργηση του φόρου γονικής παροχής, μέχρι του ποσού των 800.000 ευρώ ανά γονέα, όπως έχει ανακοινώσει από την Θεσσαλονίκη και την ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ρύθμιση η οποία και θα τεθεί σε εφαρμογή από την προσεχή Παρασκευή 1η Οκτωβρίου.

Για ταχύτερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας ακόμη κι από τις κυβερνητικές προβλέψεις, κάνει λόγο ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Με συνέντευξή του στα ‘’ΝΕΑ’’ ο Γιάννης Στουρνάρας, θεωρεί πιθανή από εφέτος την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στα προ της πανδημίας επίπεδα, ενώ επισημαίνει πως ο συνδυασμός της ισχυρής ανάκαμψης με την υλοποίηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα ανοίξει τον δρόμο για τη συνέχιση της απόκτησης ελληνικών χρεογράφων από την ΕΚΤ, ακόμη και μετά από την λήξη του έκτακτου προγράμματος.

Επιβαρυμένη η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, καθώς χθες, οι περιοχές με τα περισσότερα νέα κρούσματα κορωνοϊού σε αναλογία πληθυσμού ήταν η Καστοριά, η Δράμα, η Ημαθία, η Πιερία και η Ξάνθη. Παρόλη την ανησυχία στις υγειονομικές αρχές, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα lockdown στις περιοχές αυτές. Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, ο κ. Πλεύρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα παραμείνουν ανοιχτά.

30 τόνους λαθραίας βενζίνης εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης. Ήταν κρυμμένη σε πλαστικές δεξαμενές σε φορτίο με σιτηρά και προορισμό από Βουλγαρία προς Ελλάδα. Οι δύο αλλοδαποί οδηγοί του ρυμουλκού οχήματος συνελήφθησαν.

Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά οδηγήθηκαν οι πέντε αλλοδαποί ηλικίας από 23ων έως 37 ετών, με τις κατηγορίες σύστασης εγκληματικής οργάνωσης για τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: -973- γραμμ. κοκαΐνης, ζυγαριά ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των -4.620- ευρώ και μοτοσυκλέτα.

Φρίκη στην Κροατία. Ένας 56χρονος άνδρας – πιθανότατα υπήκοος Αυστρίας θεωρείται ύποπτος της δολοφονίας των τριών ανήλικων παιδιών του, μέσα στο διαμέρισμά τους στο Ζάγκρεμπ. Τις αρχές ειδοποίησαν συγγενείς του ‘πατέρα’’ όταν αυτός κοινοποίησε στα social media την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει. ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. 27,6 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα