back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στην Τουρκία ότι ο μόνος τρόπος για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών είναι ένα κοινό πλαίσιο κανόνων και συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο και η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην 76η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα πάντα επιδιώκει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με την Τουρκία, αλλά η ένταση του καλοκαιριού του 2020, όταν η Άγκυρα αύξησε τις εντάσεις χωρίς λόγο και προχώρησε σε προκλήσεις, δεν πρέπει να επαναληφθεί.

Παράλληλα σημείωσε ότι η Τουρκία θα πρέπει να καταλάβει ότι η επιθετικότητα υπονομεύει τα περιθώρια για μια περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα και καθιστά τη σχέση της Τουρκίας με την Ευρώπη αρκετά πιο περίπλοκη.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην πανδημία, σημειώνοντας πως «αν αυτά τα γεγονότα μας έμαθαν κάτι, είναι ότι η ελπίδα γεννιέται από τη συνεργασία». Υπογράμμισε πως η Ευρώπη πρωτοστάτησε σε πολλά μέτωπα, μεταξύ των οποίων και δωρεές εμβολίων σε χώρες εκτός της ΕΕ, συμφώνησε στο Ταμείο Ανάκαμψης, αλλά και στην ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Ψηφιακού Πιστοποιητικού.

Αναφερόμενος στην άλλη μεγάλη πρόκληση που αφορά στο κλίμα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «πλέον δεν μιλάμε για κλιματική αλλαγή, το ζήτημα είναι η αντιμετώπιση μιας οξείας κλιματικής κρίσης».

Πραγματοποιήθηκε τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «το θέμα είναι λήξαν” και πρόσθεσε ότι “αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους δράστες μίας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομαδικός βιασμός και βιασμός σε βάρος ανηλίκου, με βάση τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, με τις προωθούμενες αλλαγές επιμηκύνεται ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, που έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν την τιμωρία του δράστη και μετά την ενηλικίωσή τους, ενώ αυξάνεται ο χρόνος πραγματικής έκτισης των ποινών στις φυλακές.

Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται, έγραψε -μεταξύ άλλων- στο τουίτερ ο πρωθυπουργός.

ΣΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

2.046 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 392 καταγράφηκαν στην Αττική και 331 στη Θεσσαλονίκη. 331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 33 κατέληξαν.

Δωρεάν rapid test θα πραγματοποιούν και σήμερα οι Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνολικά 32 κεντρικά σημεία σε όλη τη χώρα. Στην Αττική από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι έλεγχοι θα γίνονται στον Σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Περιστέρι και στην Γλυφάδα στο δημοτικό πάρκινγκ.

Χωρίς rapid test αλλά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού προσέρχονται στα οδοντιατρεία οι ασθενείς, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Οι ανεμβολίαστοι προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr.

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που καίει από χθες βράδυ σε χαράδρα σε δασική έκταση στην περιοχή Άγναντα του δήμου Ήλιδας Ηλείας. Η πυρκαγιά δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα