back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μπακογιάννης στο συνέδριο του Monocle: Η Αθήνα είναι μία μοντέρνα, ζωντανή, δυναμική μητρόπολη

Διαβάστε επίσης

Στην Αθήνα είναι στραμμένο αυτές τις μέρες το ενδιαφέρον του περιοδικού Monocle, καθώς το διεθνές Μέσο, που δημιουργεί και αναδεικνύει τις παγκόσμιες τάσεις σε πολλούς τομείς, επέλεξε την ελληνική πρωτεύουσα για να διοργανώσει το ετήσιο Συνέδριό του με τίτλο: «Quality of Life» (Συνέδριο για την Ποιότητα Ζωής).

Η εξέλιξη αυτή δίνει μία σημαντική ώθηση στην Αθήνα, καθώς με αυτόν τον τρόπο επισφραγίζεται η ένθερμη στήριξη του Μέσου, με την τεράστια επιρροή παγκοσμίως, προς την ελληνική πρωτεύουσα. Η Αθήνα, μέσω του Συνεδρίου, αναδεικνύεται ως ένα κοσμοπολίτικο κέντρο στην Ανατολική Μεσόγειο που προωθεί την επιχειρηματικότητα, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής, εκπέμποντας το μήνυμα ότι αυτή είναι «όχι μόνο η στιγμή, αλλά και η δεκαετία της».

Οι εργασίες του Συνεδρίου, «άνοιξαν» νωρίς το πρωί στο Μουσείο Μπενάκη με μία σύντομη συνομιλία -πάνω στη σκηνή- ανάμεσα στον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, τον εκδότη του Monocle Tyler Brûlée, καθώς και τον διευθυντή του περιοδικού Andrew Tuck. Ο κ. Brûlée απευθυνόμενος στον Δήμαρχο Αθηναίων τού ζήτησε να εκπέμψει το στίγμα της ελληνικής πρωτεύουσας στον κόσμο, ρωτώντας με ποιον τρόπο θα μπορούσε να «διαφημίσει» την Αθήνα τόσο στους επισκέπτες όσο και στους επενδυτές της. Ο κ. Μπακογιάννης, απάντησε: «Η Αθήνα σήμερα είναι μια νέα Αθήνα. Η Αθήνα γεννήθηκε πριν από χιλιάδες χρόνια, αλλά τώρα γεννιέται ξανά και παρά τις δυσκολίες είναι μία ανθεκτική πόλη. Μία πόλη με 129 γειτονιές, με ποιότητα ζωής, με την αίσθηση της κοινότητας, της αλληλεγγύης και της ελπίδας και νομίζω ότι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, ειδικά αυτή την περίοδο. Οι πολίτες θέλουν να αισθάνονται άνετα, να αισθάνονται ασφαλείς».

Ο επισκέπτης ανακαλύπτει πάντα κάτι καινούργιο στην Αθήνα

Σε ερώτηση του διευθυντή του Monocle για τις ευκαιρίες που προσφέρει η πόλη στους επισκέπτες της, ο κ. Μπακογιάννης τόνισε: «Ο επισκέπτης ανακαλύπτει πάντα κάτι καινούργιο στην Αθήνα. Όταν περπατήσετε στην πόλη, θα καταλάβετε γρήγορα ότι δεν είναι μόνο η Ακρόπολη. Είμαστε εξίσου υπερήφανοι για την ένδοξη κληρονομιά μας, όσο είμαστε και για τη σύγχρονη πορεία μας. Η Αθήνα είναι μία μοντέρνα, ζωντανή, δυναμική μητρόπολη και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους νέους ανθρώπους, εκείνους που αν και έζησαν την οικονομική κρίση, βρίσκονται ακόμη εδώ. Παλεύουν, εργάζονται και οραματίζονται μία καλύτερη πόλη».

29 ομιλητές σε 16 διαφορετικά πάνελ

Συνολικά 29 ομιλητές σε 16 διαφορετικά πάνελ, αναλύουν θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την πολιτική, την οικονομία, τον Τύπο, τα ταξίδια και την ποιότητα ζωής. Ανάμεσα στους ξένους συμμετέχοντες είναι η διευθύντρια των Sunday Times Emma Tucker, o Αμερικανός συγγραφέας και κριτικός Thomas Chatterton Williams, o Λιβανέζος αρχιτέκτονας Bernard Khoury, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Geoffrey Pyatt και ο Ελβετός νευροχειρουργός Philippe Schucht.

Σημειώνοντας ότι η Αθήνα είναι «μια πόλη σε άνοδο», τα στελέχη του Monocle τονίζουν ότι η επιλογή της ελληνικής πρωτεύουσας, μεταξύ άλλων, έγινε με το σκεπτικό ότι «στην πόλη “ανθίζουν” νέες επιχειρήσεις και η καλλιτεχνική σκηνή ευημερεί: Παράγοντες που έχουν υποχρεώσει τη γενιά της διασποράς με ταλέντο να επιστρέψει στη βάση της μαζί με φιλόδοξους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό».

Το Συνέδριο του Monocle στην Αθήνα αποτελεί το 6ο κατά σειρά που διοργανώνει το περιοδικό, με τα προηγούμενα πέντε να έχουν διοργανωθεί στη Λισαβόνα, τη Βιέννη, το Βερολίνο, τη Ζυρίχη και τη Μαδρίτη.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων μέσω της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ).

Το Συνέδριο υποστήριξαν το Μουσείο Μπενάκη, τα Ξενοδοχεία Brown και το ΕΜΣΤ.

Γιώργος Μανουσακάκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα