back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

16.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στροφή προς μία πράσινη οικονομία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της αποψινής συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γγ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και σημείωσε πως η Ελλάδα είναι σταθερά υπέρμαχος της ειρήνης, της σταθερότητας και της πολυμερούς συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, της Σύμβασης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας και των αρχών καλής γειτονίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυση του Κυπριακού ορίζεται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι προτάσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως βάση συζήτησης και ως εκ τούτου απορρίπτονται.

Η ελληνική κυβέρνηση πάντως δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας». Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ με στόχο ,σύμφωνα με πληροφορίες, την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά» της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ , με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με ‘παραίτησή’ του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατριδας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ

«Η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα κατά του ελληνικού λαού» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Καμπανάκι κινδύνου» ,λόγω της αυξητικής τάσης κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση.

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες ,καθώς -όπως εξήγησε – ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της

χώρας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Εκτός η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

2.125 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα, 403 καταγράφηκαν στην Αττική και 345 στη Θεσσαλονίκη.

331 (ένας) ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 31 (ένας) κατέληξαν.

Στροφή 180 μοιρών από την efood. Μετά τις μαζικές αντιδράσεις και τις δυναμικές κινητοποιήσεις, η Online Delivery ,η εταιρεία που βρίσκεται πίσω απ’ την ψηφιακή πλατφόρμα efood, ανακοίνωσε ότι θα μετατρέψει όλες τις συμβάσεις των διανομέων της σε αορίστου χρόνου, αναγνωρίζοντας παράλληλα την προϋπηρεσία τους.

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτίωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις
Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα