back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα στην Τουρκία ότι ο μόνος τρόπος για την οριοθέτηση των θαλάσσιων ζωνών είναι ένα κοινό πλαίσιο κανόνων και συγκεκριμένα το Διεθνές Δίκαιο και η Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο στα γραφεία του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι «το θέμα είναι λήξαν” και πρόσθεσε ότι “αυτό που προέχει είναι η ενότητα του Ελληνισμού, η άρρηκτη σχέση της Ελλάδας με την Αρχιεπισκοπή Αμερικής και οι στενές σχέσεις της αρχιεπισκοπής με το ποίμνιό της».

Υπενθυμίζεται ότι αντιδράσεις προκάλεσε η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Yόρκη, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν και του Τουρκοκύπριου ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

 

Πτώση κατά 11,5% καταγράφηκε στη μετοχή της ΔΕΗ σε μια συνεδρίαση πολλαπλών ρευστοποιήσεων μετοχών, στο χρηματιστήριο, στον απόηχο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, της επιχείρησης.

Με απώλειες 1,54% έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

 

Δέσμιο ιδεοληψιών χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπου και εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην αιφνιδιαστική αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της επιχείρησης.

«Ποια ΔΕΗ θέλουμε; Το κρίσιμο ερώτημα, αναφορικά με το σχέδιο της ΔΕΗ, είναι το αν θέλουμε την ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου και της εποχής του ή μια σύγχρονη επιχείρηση, που θα αντλεί κεφάλαια για να εξασφαλίζει ότι οι καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, θα πληρώνουν φτηνότερο ρεύμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε

δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη , λέγοντας χαρακτηριστικά. «Οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο με τους λογαριασμούς ρεύματος» και έκανε λόγο για εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους δράστες μίας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομαδικός βιασμός και βιασμός σε βάρος ανηλίκου, με βάση τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, με τις προωθούμενες αλλαγές επιμηκύνεται ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, που έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν την τιμωρία του δράστη και μετά την ενηλικίωσή τους, ενώ αυξάνεται ο χρόνος πραγματικής έκτισης των ποινών στις φυλακές.

 

Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται, έγραψε -μεταξύ άλλων- στο τουιτερ ο πρωθυπουργός

 

2.046 τα νέα κρούσματα , 392 εντοπίζονται στην Αττική και 331 στη Θεσσαλονίκη. 331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 33 κατέληξαν.

 

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ενέκρινε τροπολογία που ζητά από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την ένταξη των «Γκρίζων Λύκων» στη λίστα με τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Η εν λόγω τροπολογία της Ελληνοαμερικανίδας από την Νεβάδα Ντίνα Τίτους εντάχθηκε στον αμυντικό προϋπολογισμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική .

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.
20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη ,εδώ στο Γκάζι .

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα