back to top
18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Αργά αλλά σταθερά υποχωρεί μέρα με την ημέρα ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοιού. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 2.046 κρούσματα κορονοιού. Μέσα σε μία ημέρα έχασαν τη ζωή τους 31 ασθενείς , ενώ 331 δίνουν τη δική τους μάχη διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Από τα 2.046 κρούσματα τα 392 εντοπίζονται στην Αττική και τα 331 στη Θεσσαλονίκη .Σήμερα έγιναν 216.606 τεστ με ποσοστό θετικότητας 0.94 %.

 

Χωρίς rapid test αλλα με το πιστοποιητικό εμβολιασμού προσέρχονται στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή η εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Με rapid test θα πρέπει να προσέρχονται και οι συνοδοί των ασθενών, εάν δεν είναι εμβολιασμένοι. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας προσέρχονται με την εξέταση, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολείο, δηλαδή με self test 48 ωρών.Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας στο www.athina984.gr.

 

Πτώση κατά 11,53% καταγράφηκε στη μετοχή της ΔΕΗ σε μια συνεδρίαση πολλαπλών ρευστοποιήσεων μετοχών, στο χρηματιστήριο , στον απόηχο της αυξησης του μετοχικού κεφαλαίου, της επιχείρησης. Στο κλείσιμο του ΧΑ πτώση κατα 1,54% του Γ.Δ.

 

Δέσμιο ιδεοληψιών χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνάντησή του με το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ όπου και εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στην αιφνιδιαστική Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της επιχείρησης. (Στις 19 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ)

«Ποια ΔΕΗ θέλουμε; Το κρίσιμο ερώτημα, αναφορικά με το σχέδιο της ΔΕΗ, είναι το αν θέλουμε την ΔΕΗ του κ. Φωτόπουλου και της εποχής του ή μια σύγχρονη επιχείρηση, που θα αντλεί κεφάλαια για να εξασφαλίζει ότι οι καταναλωτές, ιδιώτες και επιχειρήσεις, θα πληρώνουν φτηνότερο ρεύμα, ειπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

 

Νωρίτερα, ο κ Τσιπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη , λέγοντας χαρακτηριστικά. «Οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο με τους λογαριασμούς ρεύματος». Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκανε λόγο για εκχώρηση του 17% της ΔΕΗ.

 

Το στίγμα της κυβέρνησης για τα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής με αναφορές και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας αλλά και η στάση της Ελλάδας στις παγκόσμιες προκλήσεις, όπως είναι το μεταναστευτικό και το περιβάλλον, αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 11 και 15 το βράδυ ώρα Ελλάδας. Θα προηγηθεί στις 8, η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

«Ο κυβερνητικός χειρισμός του ζητήματος που δημιουργήθηκε με την συμμετοχή του Αρχιεπίσκοπου Ελπιδοφόρου σε τουρκική εκδήλωση είναι τουλάχιστον παιδαριώδης», σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους δράστες μίας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομαδικός βιασμός και βιασμός σε βάρος ανηλίκου, με βάση τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, με τις προωθούμενες αλλαγές επιμηκύνεται ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, που έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν την τιμωρία του δράστη και μετά την ενηλικίωσή τους, ενώ αυξάνεται ο χρόνος πραγματικής έκτισης των ποινών στις φυλακές.

 

Χαιρετίζω τις τολμηρές τροποποιήσεις στους Ποινικούς μας Κώδικες, που τίθενται σε διαβούλευση. Το νομικό μας οπλοστάσιο ανανεώνεται και το δικαιϊκό μας σύστημα αναμορφώνεται, εγραψε μεταξύ άλλων στο τουιτερ ο πρωθυπουργός

 

«Η Αθήνα έχει αναγεννηθεί, παρά τις δυσκολίες. Είναι μια ανθεκτική πόλη, με 129 γειτονιές, με ποιότητα ζωής, με αίσθηση του ανήκειν και με ελπίδα, και θεωρούμε ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης στην έναρξη του φετινού συνεδρίου «Quality of Life» του Monocle.

 

Η ιταλική δικαιοσύνη αποφάσισε ότι ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας, Κάρλες Πουτζντεμόν, πρέπει να αποφυλακισθεί και ότι στην συνέχεια θα αποφασιστεί αν πρέπει να εκδοθεί στην Ισπανία. Ο Πουτζντεμόν συνελήφθη χθες βράδυ κατά την άφιξή του στην Σαρδηνία βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί από την Ισπανία. Οι δικαστικοί της Σαρδηνίας πάντως αποφάνθηκαν ότι η σύλληψη αυτή καθεαυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί παράνομη.

Την κατάργηση όλων των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού από αύριο Σάββατο, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νορβηγίας. Ήρθε η ώρα να επιστρέψουμε σε μια κανονική καθημερινή ζωή» τόνισε η πρωθυπουργός, Έρνα Σόλμπεργκ.Το 67,3% του πληθυσμού της σκανδιναβικής χώρας έχει εμβολιασθεί πλήρως.

 

Ένα βημα πιο κοντα στην κατακτηση του τιτλου στο τουρνουα της Οστραβα η Μαρια Σακκαρη που νικησε με 2-0 σετ την Τσέχα Τερέζα Μαρτίνκοβα και προκρίθηκε στα ημιτελικά της οργανωσης

ΚΑΙΡΟΣ

Στην Αττική αύριο αίθριος ο καιρός. Άνεμοι μεταβλητοί που θα στραφούν σε νότιους το απόγευμα έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα