back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

“Πιστεύω ότι η Ελλάδα είναι σήμερα πολύ ισχυρότερη από ό,τι ήταν την περασμένη δεκαετία”, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση, παρουσία μελών της Ομογένειας των ΗΠΑ, στη Ν. Υόρκη. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για αναβάθμιση της θέσης της χώρας μας στο διεθνές γεωπολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι και περιέγραψε τη μετάβαση από την εποχή των μνημονίων στο σχέδιο “Ελλάδα 2.0”. Το σχέδιο, υπογράμμισε, “καταρτίστηκε από Έλληνες για Έλληνες, εγκρίθηκε με απόλυτη επιτυχία από την ΕΕ, και λαμβάνουμε ήδη τα πρώτα ευρωπαϊκά κονδύλια για να το υλοποιήσουμε”.

…Ο κ. Μητσοτάκης θα απευθύνει στις 11:15 το βράδυ, ώρα Ελλάδος, ομιλία στη ΓΣ του ΟΗΕ, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθεί η συνεχιζόμενη προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Νωρίτερα, στις 8:00 το βράδυ, θα έχει, τελικά, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.

Αυστηροποιούνται οι ποινές για τους δράστες μίας σειράς ειδεχθών εγκλημάτων, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, ομαδικός βιασμός και βιασμός σε βάρος ανηλίκου, με βάση τις αλλαγές του νέου Ποινικού Κώδικα που παρουσίασε η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Παράλληλα, με τις προωθούμενες αλλαγές επιμηκύνεται ο χρόνος παραγραφής για σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων, που έχουν πλέον το δικαίωμα να διεκδικήσουν την τιμωρία του δράστη και μετά την ενηλικίωσή τους, ενώ αυξάνεται ο χρόνος πραγματικής έκτισης των ποινών στις φυλακές. Επίσης, μεταξύ άλλων, το αδίκημα του εμπρησμού δασών τυποποιείται πλέον μόνο ως κακούργημα, με προβλεπόμενη ποινή κάθειρξης έως 8 έτη και χρηματική ποινή. “Στόχος των αλλαγών να σταλεί μήνυμα ασφάλειας προς την κοινωνία”, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας.

“Μάχη” στο επίπεδο των 870 μονάδων, με τις απώλειες στο επίπεδο του 2%, δίνει ο Γενικός Δείκτης του XA, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων που εκδηλώνονται με επίκεντρο τη μετοχή της ΔΕΗ, στον απόηχο της είδησης για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 750 εκ. ευρώ, με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στην Επιχείρηση κάτω από το 51%, γεγονός που δρομολογεί την είσοδο επενδυτών στο μετοχικό σχήμα της. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το κράτος διατηρεί τον πραγματικό έλεγχο της επιχείρησης, ενώ τα κεφάλαια άνω των 2,3 δις που θα εξασφαλιστούν, θα επιτρέψουν περαιτέρω επενδύσεις σε ΑΠΕ και εξαγορές παραγωγικών μονάδων “πράσινης” ενέργειας στα Βαλκάνια.

…Έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους συνδικαλιστές: Για “κόκκινη γραμμή” που ξεπερνά η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά την έκτακτη συνάντηση που είχε με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για πώληση του 17% της επιχείρησης, αλλά για επιλογή που εγκυμονεί βαρύτατους κινδύνους, σημειώνοντας ότι “οι πολίτες θα πληρώσουν το μάρμαρο με τους λογαριασμούς ρεύματος”. “Η Κυβέρνηση παραδίδει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα, την ώρα που οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας απειλούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις”, σχολιάζει το ΚΙΝΑΛ.

Στο “μέτωπο” του κορονοϊού: Χωρίς rapid test προσέρχονται στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας. Θα πρέπει, ωστόσο, να επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Οι ανεμβολίαστοι ασθενείς προσέρχονται με αρνητικό rapid test 48 ωρών. Εξαιρούνται τα έκτακτα περιστατικά με χαρακτήρα επείγοντος ή η εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος. Με rapid test θα πρέπει να προσέρχονται και οι συνοδοί των ασθενών, εάν δεν είναι εμβολιασμένοι. Τα παιδιά σχολικής ηλικίας προσέρχονται με την εξέταση, που ήδη έχουν διενεργήσει για τη φυσική τους παρουσία στο σχολείο, δηλαδή με self test 48 ωρών.

Στο λιμάνι της Παλαιόχωρας στα Χανιά μεταφέρθηκαν περίπου 200 μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν από το Λιμενικό στη θαλάσσια περιοχή 70 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της νησίδας Σχίζας, στη Μεσσηνία, όταν το ξύλινο σκάφος στο οποίο επέβαιναν παρουσίασε εισροή υδάτων.

Για ιδιαίτερα “καυτό” 2022 ετοιμάζονται οι βρετανοί tour operators. Ετοιμάζουν μεγάλα πακέτα διακοπών τονίζοντας πως η ζήτηση θα είναι πολύ μεγάλη. Περισσότερα από τον Νεκτάριο Ανδριόπουλο…

 

Στη διεθνή επικαιρότητα… Η ΕΕ κατήγγειλε σήμερα “απαράδεκτες” δραστηριότητες κυβερνοκατασκοπείας της Ρωσίας σε βάρος Ευρωπαίων πολιτικών αξιωματούχων, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι εξετάζει πιθανές κυρώσεις.

Διαδηλώσεις στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “Παρασκευές για το Κλίμα” διοργανώνονται σήμερα σε όλη τη Γερμανία, εστιάζοντας στην κριτική ότι το περιβάλλον δεν συζητήθηκε επαρκώς κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Η επικεφαλής της πρωτοβουλίας, Γκρέτα Τούνμπεργκ, διαδηλώνει στο Βερολίνο μαζί με περίπου 20.000 άτομα, ενώ συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί σε 350 πόλεις της Γερμανίας.

Καιρός: Αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου – 24 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα