back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Το Κυπριακό, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελλάδα για τη στροφή προς μία πράσινη οικονομία, στο πλαίσιο των στόχων που έχει θέσει ο ΟΗΕ για το περιβάλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στη Νέα Υόρκη.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε την τουρκική παραβατικότητα εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό υπογράμμισε ότι το μοναδικό πλαίσιο διαπραγμάτευσης για την επίλυσή του ορίζεται ξεκάθαρα από τα δεσμευτικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επισημαίνοντας ότι προτάσεις που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές ως βάση συζήτησης και ως εκ τούτου απορρίπτονται.

Απόψε η ομιλία του πρωθυπουργού στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν έκρυψε την ενόχλησή της για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του λεγόμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, μαζί με τους Ταγίπ Ερντογάν και Χουλουσί Ακάρ. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ακυρώνεται η ξενάγηση Μητσοτάκη από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στο σημείο μηδέν και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου.

Τη λύπη του για την «οδύνη» που προκάλεσε στους «Κύπριους και τους Ελληνοαμερικανούς αδελφούς του», εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Γαλλίας αναγνώρισαν ότι η αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών θα χρειαστεί “χρόνο και πράξεις”, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Ο Άντονι Μπλίνκεν ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι δύο σύμμαχοι μπορούν να κάνουν “περισσότερα” και “καλύτερα”, ενώ ανάλογη τοποθέτηση έκανε και ο Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Καμπανάκι κινδύνου», λόγω της αυξητικής τάσης κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα έκρουσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στην καθιερωμένη ενημέρωση. Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο η Καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου, σημειώνοντας ότι η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και νεότερες ηλικίες ,καθώς -όπως εξήγησε – ένα στα τρία κρούσματα αφορά σε παιδιά κάτω των 18 ετών.

Στο “κόκκινο” οι περιφερειακές ενότητες Καστοριάς, Δράμας και Ξάνθης στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη της χώρας. Παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Καβάλας και Αργολίδας. Εκτός η περιφερειακή ενότητα Ευρυτανίας.

2.125 τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στη χώρα. 331 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ,ενώ 31 κατέληξαν.

Τα CDC ενέκριναν τη χορήγηση 3ης δόσης σε Αμερικανούς πολίτες 65 και άνω και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, αλλά όχι σε νεότερους εργαζόμενους υψηλού κινδύνου.

Συμπλοκές ξέσπασαν τη νύχτα στην Ελβετία, μεταξύ της αστυνομίας και πολιτών που συμμετείχαν σε διαδήλωση διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα, την οποία δεν είχαν επιτρέψει οι αρχές.

Στο Ισραήλ, το υπουργείο Υγείας απαγορεύει στους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 να διδάσκουν αν δεν παρουσιάζουν αρνητικό rapid test.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο χωριό Σπόα στην Κάρπαθο. Κατευθύνεται σε δασική περιοχή όπου βρίσκονται αρκετά σπίτια. Επι τόπου πυροσβεστικές δυνάμεις του νησιού και εθελοντές. Στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι.

Σε αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά η ΔΕΗ με στόχο σύμφωνα με πληροφορίες, την είσοδο επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε να χαρίσει ένα από τα πιο «ακριβά ασημικά» της. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ , με τους όρους που γίνεται, δηλαδή χωρίς τη συμμετοχή του βασικού μετόχου, ισοδυναμεί με ‘παραίτησή’ του και σηματοδοτεί το τέλος της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της πατριδας μας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ.

«Η αιφνιδιαστική απόφαση για ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ είναι έγκλημα κατά του ελληνικού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Καταβάλλονται σήμερα οι κύριες και επικουρικές συντάξεις στους συνταξιούχους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ που το AΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στον ρυθμό των Ρίχτερ ξανά η Θήβα: Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί 85 ασθενείς σεισμοί έως 3,4 Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών σημειώθηκε στις 04.24 τα ξημερώματα στην Κρήτη. Το επίκεντρο εντοπίζεται 24 χλμ. βορειοδυτικά της Άρβης, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.

Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Τενεσί, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι 12, προτού ο δράστης αυτοκτονήσει, ανακοίνωσε η αστυνομία της αμερικανικής πολιτείας.

H θάλασσα βάφτηκε ξανά «κόκκινη» στα Νησιά Φερόε – Δύο εβδομάδες μετά τη μαζική σφαγή 1.428 δελφινιών πραγματοποιήθηκε νέα εκτέλεση θαλάσσιων θηλαστικών, με τις εικόνες να σοκάρουν.

Και ο καιρός: Βελτίωση του καιρού από σήμερα σε όλη τη χώρα και μόνο τις πρωινές ώρες στα νότια θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις. Αίθριος αναμένεται ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα