back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Πόλεμος ΕΙΝΑΠ-πανεπιστημιακών γιατρών για τη νοσηλεία ασθενών με COVID

Διαβάστε επίσης

Την έντονη αντίδραση της ΕΙΝΑΠ, προκαλεί η απόφαση των πανεπιστημιακών γιατρών, να μην νοσηλεύουν στις κλινικές τους , ασθενείς με κορονοϊό.

Όπως καταγγέλλουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), την περασμένη εβδομάδα, 13 – 17 Σεπτεμβρίου 2021, κοινοποιήθηκε σε πολλά νοσοκομεία της Αττικής έγγραφο από την Ιατρική Σχολή Αθηνών το οποίο αναφέρει πως «δεν θα γίνονται δεκτοί από εδώ και πέρα ασθενείς πάσχοντες από Covid 19 στις πανεπιστημιακές κλινικές και πως θα διοχετεύονται για νοσηλεία αποκλειστικά σε κλινικές του ΕΣΥ».

Σύμφωνα με την επιχειρηματολογία των καθηγητών Ιατρικής το έργο των πανεπιστημιακών κλινικών είναι να εκπαιδεύουν νέους γιατρούς.

Μας προξενεί έντονο προβληματισμό το γεγονός ότι ο νεος υπουργος Υγείας δεν έχει ακόμα αντιδράσει ενάντια στην απαράδεκτη αυτή απόφαση αν και υποτίθεται πως είναι σε γνώση τους εδώ και πάνω από 20 μέρες, αναφερει η ΕΙΝΑΠ.

Προειδοποιούμε καταλήγει η καταγγελία της ΕΙΝΑΠ. πως όποιος συναινέσει στον αποκλεισμό ασθενών Covid 19 από δημόσιες πανεπιστημιακές κλινικές θα είναι υπόλογος για έκθεση ασθενών σε κίνδυνο.

Έλενα Μπρέγιαννη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα