back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εικοσιτετράωρη απεργία αύριο στον κλάδο της εστίασης και των διανομέων

Διαβάστε επίσης

Στην προκήρυξη 24ωρη απεργίας για αύριο στον κλάδο εστίασης και των διανομέων, προχώρησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Τουρισμού- Επισιτισμού, διεκδικώντας την εκ βάθρων αλλαγών των όρων και συνθηκών εργασίας.

Oι διανομείς, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 11 το πρωί το Πεδίον του Άρεως και μοτοπορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Παράλληλα, 32 Εργατικά Κέντρα από ολόκληρη τη χώρα με ανοιχτή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό, ζητούν άμεσες παρεμβάσεις για την βελτίωση του καθεστώτος εργασίας, αλλά και ασφάλειας των ταχυδιανομέων.

Οι εργαζόμενοι, διεκδικούν:

Να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις σε αορίστου με απευθείας πρόσληψη από την efood με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Να δοθεί τέλος στο σύστημα αξιολόγησης bonus (batch) και στα ασαφή και αυθαίρετα κριτήρια παραγωγικότητας.

Να οριοθετηθούν ορθολογικά οι χιλιομετρικές αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης ώστε να διασφαλίζεται η υγεία και η ασφάλεια των διανομέων.

Να σταματάει η διανομή όταν επικρατούν επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, όπως καύσωνας, παγετός κ.α. σύμφωνα με την ήδη υπάρχουσα νομοθεσία για εργασίες που διεξάγονται στο ύπαιθρο και τους εξωτερικούς χώρους.

Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (Σ.Σ.Ε) που να διασφαλίζει τις συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. (Μέσα Ατομικής Προστασίας, Ένσημα Βαρέα Ανθυγιεινά, Εταιρικό κινητό και δίκυκλο).

Χώρους με αποδυτήρια, τουαλέτα και γενική χρήση για κάθε ανάγκη των εργαζομένων διανομέων

Κήρυξη ως γενικώς υποχρεωτική της Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας Επισιτισμού – Τουρισμού.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα